​Huawei-oprichter Ren stoïcijns over Trump’s nieuwe koers

18 juli, 2019 door Redactie Azië 0

Volgens oprichter Ren Zhengfei blijft Huawei voornemens om op termijn geen onderdelen meer te betrekken van Amerikaanse leveranciers, ondanks dat Trump tegenwoordig een zachtere aanpak hanteert met betrekking tot Huawei.

Geen impact

In een interview met de Financial Times vertelt Ren dat een versoepeling van de sancties geen impact zullen hebben op de bedrijfsvoering en dat Huawei zich instelt op een tijdperk van Amerikaanse vijandigheid. Het bedrijf probeert minder afhankelijk te worden van Amerikaanse leveranciers en zoekt naarstig naar alternatieve binnen- en buitenlandse leveranciers.

Ren liet optekenen dat Trump’s maatregelen Amerikaanse bedrijven in de kaart speelt, maar dat Huawei wél graag componenten wil blijven aankopen van Amerikaanse bedrijven.

Trump verraste vriend en vijand door de voorgenomen maatregelen tegen Huawei te schrappen. Trump wilde Amerikaanse techbedrijven verbieden om hard- en software aan de Chinese techreus te leveren.

President Trump overlegt nu met hoge ambtenaren in hoeverre de maatregelen tegen Huawei verder kunnen worden versoepeld. Daarbij lijkt er sprake van een tweespalt. Aan de ene kant wordt er flink gelobbyd door Amerikaanse techbedrijven om de sancties volledig op te heffen, aan de andere kant zijn er partijen in Trump’s invloedssfeer die Huawei gevaar vinden voor de staatsveiligheid. Zij prefereren een “cordon sanitaire” rondom Huawei.

Blessing in disguise

Ren noemde de Amerikaanse sancties een “blessing in disguise” en een ontwikkeling die Huawei meer vastbesloten dan ooit maakt.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën