​Kan ByteDance een succesvolle smartphone maken?

8 november, 2019 door Redactie Azië 0

Van de HTC First tot de Amazon Fire, softwarebedrijven falen doorgaans als ze de smartphonemarkt betreden. ByteDance lijkt niet onder de indruk van de lage succesratio en heeft een Chinese smartphone uitgebracht, nadat er een aantal patenten en personeelsleden uit de smartphonefabrikant Smartisan werden geplukt.

Nieuwe smartphones

De Chinese markt voor smartphones penetreren lijkt een praktisch onmogelijke opgave. De concurrentie is moordend en de top vijf spelers hebben meer dan 90% van de markt in handen. Kleinere fabrikanten lijken ten dode opgeschreven.

Aan de financiering zal het niet liggen. Het bedrijf ontving US $ 1,3 miljard in zijn laatste wervingsronde. Dit jaar nam het ook AI-muziekstartup Jukedeck over.

Het maken van een eigen telefoon zou voor ByteDance een (dure) manier kunnen zijn om een proeftuin te creëren voor hun eigen apps. De nieuwe Smartisan-telefoon heeft snelkoppelingen om Douyin, de Chinese versie van TikTok, te openen en laat de gebruiker TikTok-filters en -effecten toepassen op video's.

Het TikTok-sausje is geen garantie voor succes. We zagen dat al eerder met de HTC Fire, een telefoon met geïntegreerde Facebook-functionaliteit. Dat ging ten koste van de normale” Android gebruikservaring met widgets en docks. Gebruikers konden er niet aan wennen en de HTC Fire flopte.

Amazons Fire onderging een soortgelijk lot met gebruikers die klaagden dat de Amazon-functionaliteit te dominant was.

ByteDance

ByteDance lijkt overigens de verwachtingen omtrent de nieuwe telefoon te temperen. Het vertelde Reuters in juli dat de smartphone deel uitmaakte van Smartisans plannen vóór de deal en dat het bedrijf simpelweg wil voldoen aan de vraag van bestaande gebruikers.

TikTok-fans die de nieuwe telefoon willen proberen, worden teleurgesteld. ByteDance laat weten dat de telefoon alleen voor klanten in China is.

Fotocredits: ByteDance / Smartisan

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën