​Short-form video apps stuwen Chinees internetgebruik tot grote hoogte

19 juni, 2019 door Redactie Azië 0

Short-form video apps zijn de belangrijkste motor achter het toenemende internetgebruik in China, zegt de Amerikaanse venture capitalist Mary Meeker. Meeker meldt in haar laatste Internet Trends Report dat Chinezen dagelijks zo’n 600 miljoen uur spenderen aan dergelijk apps.

Douyin’s ByteDance, buiten China beter bekend als TikTok, en Tencent’s Kuaishou leiden de dans met ieder meer dan 200 miljoen actieve gebruikers per dag. Baidu’s Haokan volgt het tweetal op enige afstand.

Short-form video apps

Short-form video apps bestaan al een tijdje, maar zien pas recentelijk een forste uptake. De explosieve groei komt op het conto van een nieuwe doelgroep, de zogenaamde Generation Z. Dit zijn Chinese jongeren, geboren in de jaren 90 en in het begin van het nieuwe millennium die zijn opgegroeid met het Internet en het streamen van video op hun smartphone.

TikTok is de eerste Chinese app die tractie kreeg buiten de Chinese markt. De app is één van de meest gedownloade apps ter wereld.

Superapps

Het nieuwste rapport van Meeker benadrukt ook het succes van superapps in China. In superapps worden verschillende services gebundeld. Voorbeelden van Chinese bedrijven die superapps aanbieden zijn WeChat, Meituan Dianping en Ant Financial Services. Superapps bieden meer gemak aan consumenten.

Ride-hailing services Uber en Grab zijn nu ook begonnen met het bundelen van verschillende services onder één paraplu. Het maken van betalingen wordt vaak als eerste toegevoegd aan de apps. Kakao, Line en Facebook bieden inmiddels de mogelijkheid om op verschillende manieren financiële transacties uit te voeren.

Het toevoegen van spelelementen aan e-commerce, mobiel betalen en onderwijs draagt volgens Meeker ook bij aan het toenemende Internetgebruik in China. Als voorbeeld voor “gamification” noemt ze het Ant Forest initiatief van Alipay. Ant Forest heeft sinds de lancering in 2015 zo’n 500 miljoen gebruikers weten te overtuigen hun ‘green points” om te zetten in echte bomen die worden geplant in China’s droogste regio’s.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën