12 namen die vroeger heel cool waren, maar nu niet meer

11 oktober, 2018 door Girlscene RSS 0

Meisjes worden massaal Julia en Sophie genoemd, en voor jongens zijn Daan en Milan populair. Maar het zou zomaar kunnen dat je deze namen over een paar jaar nauwelijks meer hoort. Dat is namelijk al met talloze namen gebeurd. Tegenwoordig noemt bijna niemand hun kind Ronald of Anita, terwijl dit jaren geleden juist super populaire namen waren. Benieuwd welke namen vroeger enorm cool waren, maar je nu bijna niet meer hoort? Lees verder. 

Grote kans dat je Noah en Eva mooie namen vindt. Deze namen zijn op dit moment populair. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als met mode: namen die je vaak hoort vind je mooi, maar dat kan ook ineens afgelopen zijn als een naam 'uit de mode' raakt. Dat is de reden waarom Ronald en Anita vroeger hartstikke normale namen waren, maar je nu vreemd opkijkt als je deze namen op een geboortekaartje ziet staan. Hieronder zetten we de namen op een rij die ooit populair in Nederland waren, maar nu in de vergetelheid raken. 

1. Johanna 
In de jaren '90 stond Johanna op de vijfde plek van de meest populaire meisjesnamen. Nu vinden we Johanna een oudbollige naam. En dat terwijl het 25 jaar geleden nog een super hippe naam was!

2. Wessel
In begin 2000 stond Wessel nog in de lijst van popuaire jongensnamen, maar de naam heeft de afgelopen jaren flink wat populariteit verloren. In 2016 werden er slechts 69 Wessels geboren. 

3. Anita
Anita ken je nu van Sjonnie, maar in de jaren '60 was dit een hartstikke hippe naam. 

4. Raymond
Raymond was een enorm populaire naam in de jaren '70. Nu hoor je de naam bijna niet meer, er zijn vorig jaar slechts vier Raymonds bijgekomen. 

5. Natasja 
In 1973 kregen 800 meisjes de naam Natasja, in 2014 koos niemand voor deze naam. Dat geeft wel aan hoe het nu gesteld is met de populariteit van de naam Natasja. 

6. Ronald
In de tijd van voetballer Ronald de Boer was het een doodnormale naam, maar anno 2014 hebben slechts zes jongens deze naam gekregen. 

7. Irma
Keek jij vroeger ook naar Zaai met de vriendinnen Irma en Ingrid? Vroeger was Irma dus een coole naam dankzij de Franse musical Irma la Douce en de Amerikaanse verfilming daarvan. Nu zie je deze naam nooit meer op een geboortekaartje verschijnen. 

8. Gerrit
Gerrit heeft maar liefst 69 jaar in de top tien van populairste jongensnamen gestaan. Inmiddels moet Gerrit het doen met plek 145 in 2014.

9. Linda
Bij de naam Linda denk je nu aan het blad, maar niet als naam voor een kindje. Begin jare '90 was dat wel anders!

10. Johannes
Deze naam was 117 jaar zo populair dat 'ie in de top 10 stond. Dat is nu allang niet meer het geval en Johannes raakt langzaam in de vergetelheid. 

11. Monique
In 1966 werden er 2750 Monique's geboren. In 2014 werd slechts één meisje Monique genoemd. 

12. Brian
In de jaren '90 waren Amerikaanse namen super populair en stond Brian op plek 13. Inmiddels hoor je deze naam bijna niet meer bij pasgeboren jongetjes. 

Beeld: iStock | Bron: vernoeming.nl, meertens.knaw.nl

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën