180.000 kinderen maken een eindtoets

16 april, 2019 door NOS.nl binnenlands nieuws 0

Deze week maken kinderen zo'n 180.000 kinderen een eindtoets. Dat is een grote toets aan het einde van de basisschool, waarmee het reken- en taalniveau van iedereen wordt getest.

Er zijn verschillende eindtoetsen. Veel kinderen maken de Centrale Eindtoets van Cito, maar ook de IEP Eindtoets groeit hard. Vijf jaar geleden waren er zo'n 7000 kinderen die deze toets maakten, nu zijn dat er meer dan 50.000. Sommigen maken de toetsen op papier en anderen doen het allemaal digitaal.

Voorbereiden

Denk jij dat het zin heeft om hard te leren voor zo'n toets of kun je hem het beste gewoon maken? Reageer op de stelling:

Veel kinderen vinden zo'n toets spannend en volgens deskundigen is dat helemaal niet erg. Een beetje stress is juist nuttig. Je krijgt er energie van en je kunt je beter focussen. In de volgende video zie je wat tips over hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën