Aha! Dáárom zit er dus een gaatje in het stokje van een lolly

12 januari, 2018 door Girlscene RSS 0

Als kind at je ze waarschijnlijk vaker dan nu, maar een lolly is op z'n tijd hartstikke lekker. Het is je vast weleens opgevallen dat er een gaatje in het stokje van de lolly zit. Hands up als je er vroeger ook altijd doorheen ging blazen als je de lolly op had ;-). Maar dat gaatje zit er niet voor niks!

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht of misschien vraag je jezelf dit al jaren af: waarom is het stokje van een lolly hol en waarom zit er een gaatje in? Het is niet voor niks dat het lollystokje zo is ontworpen en we leggen je haarfijn uit waarom. 

Stevig op zijn plek
Guess what: een lolly zou niet eens kunnen bestaan zonder het gaatje! Dankzij het gaatje blijft de lolly op het stokje zitten. Het gaatje voorkomt dat de gesmolten substantie tijdens het productieproces van het stokje kan vallen. Het bolletje blijft dankzij het gaatje stevig op zijn plek zitten. Dat is ook nog eens veilig, want anders zou de lolly snel van zijn stokje gaan als je er op beet (en dat doen we allemaal weleens). Maar goed dat het gaatje er is, want anders zou het bolletje in één keer in je keel kunnen schieten!

Verstikking voorkomen
Dat zijn niet de enige functies van het gaatje. Mocht je het lollystokje per ongeluk inslikken (je weet maar nooit), dan zorgt het gaatje ervoor dat je niet stikt. Het gaatje werkt namelijk als luchtgaatje waardoor je kunt blijven ademen totdat de ambulance er is. 

Best wel handig, dat gaatje!

Beeld: iStock

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën