AR-sensatie Magic Leap blijkt ‘gewone’ AR-bril

10 augustus, 2018 door Nichal Joosse 0

Magic Leap heeft inmiddels al een flinke historie. De in eerste instantie als revolutionair neergezette augmented reality-bril is al een hele tijd in ontwikkeling, maar pas deze maand is het product aan de pers getoond. De bril is inmiddels ook te koop, al zal het met een prijskaartje van 2300 dollar maar aan heel weinig mensen besteed zijn.

De eerste reacties van de mensen die de bril hebben kunnen proberen is op zijn best te omschrijven als 'gemengd'. Het werkt, het is beter dan wat Microsoft tot nu toe heeft laten zien met hun Hololens (die ook nog steeds 3000 dollar kost) maar niet genoeg om de testers echt te imponeren.

Field of view

Het grootste probleem dat je in alle testen ziet terugkomen is het zogenaamde field of view, oftewel hoe veel van het AR-scherm je kunt zien ten opzichte van je hele blikveld. Dat schijnt weliswaar iets beter te zijn dan het hele beperkte blikveld van de Hololens, maar nog steeds zijn de AR-elementen beperkt tot een klein venster binnen je blikveld.

Volgens Magic Leap zelf moet je het zien als een kegel, waarbij dingen op afstand groter getoond kunnen worden en wel in je blikveld passen. Kom je echter dichterbij dan zie je de randjes waarachter de virtuele objecten verdwijnen. Wat je kunt zien ziet er wel ok uit, en verschillende reviewers zeggen dat de kwaliteit van de virtuele objecten qua helderheid en scherpte zich kan meten met directe concurrent Hololens.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën