Archeologische schatten in Castricum

19 april, 2019 door ANP 0

Museum Huis van Hilde in Castricum toont vanaf vrijdag ‘Liefs van Julia’, een expositie van resultaten van met name de grote opgraving die voorafging aan de aanleg van de Westfrisiaweg (tussen Alkmaar en Enkhuizen).

Voordat met de recent gereed gekomen weg werd begonnen, is 25 hectare land onderzocht en dat leverde heel wat informatie op, met name over de bronstijd, zo’n 3000 jaar geleden. Onder meer 35.000 dierenbotten, 12.000 scherven, zeventig huizen, vijf skeletten en drie grafheuvels werden aangetroffen. De meeste aandacht trok de ‘Bronsschat van Medemblik’: waaronder bronzen armbanden en grote mantelspelden.

Onder de vondsten die verder werden geselecteerd voor de expositie zijn een peddel en een ladder van hout, raadselachtige aardewerken schijven, een sikkel van vuursteen en een bronzen beitel.

Julia, een meisje van 16 jaar dat vertelt over haar leven, neemt belangstellenden mee op een virtualreality-tour door de bronstijd. Julia is gebaseerd op een skelet dat al in de jaren zeventig in Bovenkarspel is gevonden. Het gezicht van de jonge vrouw is met forensische technieken gereconstrueerd en op de expositie te zien.

Het bericht Archeologische schatten in Castricum verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën