Bewezen: Geld aan je vriendinnen uitgeven maakt je gelukkiger

16 april, 2018 door Girlscene RSS 0

Heb je een pechdag? Zit alles even tegen? Of voel je je gewoon een beetje down? Je hoeft niet langer in de put te zitten, want wij hebben de oplossing voor jou gevonden. Ga erop uit, struin door de winkelstraten en koop cadeaus voor je bff's.. Het is namelijk bewezen dat wanneer je geld aan je vriendinnen uitgeeft dit jou (ook) gelukkiger maakt.

Geld uitgeven aan anderen
Dat shoppen ons gelukkig maakt zijn we het bewijs zelf van, na een flinke shoppingsessie voelen we ons altijd fantastisch. Maar wist je dat geld aan andere mensen je eigen geluk ook bevordert? Onderzoek aan de universiteit van Zürich bewijst dat geld uitgeven aan anderen jou gelukkig maakt. De onderzoekers lieten één groep mensen geld besteden aan zichzelf en één groep aan cadeaus voor andere mensen. 

geld uitgeven vriendinnen

Groter geluksgevoel
De wetenschappers ontdekten dat de groep mensen die cadeaus kochten voor anderen veel gelukkiger waren. Dit bleek uit MRI-scans waarbij de groep mensen die cadeaus kocht verhoogde activiteit werd vertoond in de delen van de hersenen die geassocieerd worden met vrijgevigheid en geluk. Hieruit concludeerden de onderzoekers dat je met het geld uitgeven aan anderen je eigenlijk geluksgevoel vergroot.

Beeld: iStock | Bron: Pretty52

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën