Bitcoin zo goed als onbruikbaar geworden als betaalmiddel

7 december, 2017 door Nichal Joosse 0

Valve is de uitbater van Steam, de met afstand grootste digitale pc-marktplaats voor games. Ze kondigden vandaag aan dat ze stoppen met het accepteren van Bitcoin-betalingen voor games. De belangrijkste reden is dat Bitcoin naar hun zeggen 'te volatiel' is geworden.

Je zou misschien denken dat Valve juist blij is met elke inkomende 0,01 Bitcoin, want die wordt meer waard nadat 'ie is overgemaakt. Het probleem zit 'm echter in de transactiekosten.

Wisselgeld

Een van de manieren waarop de mensen die Bitcoin 'mijnen' worden aangespoord om dat te doen is dat ze een kleine bonus krijgen voor elke transactie die ze in de blockchain zetten. Toen Valve Bitcoin begon te accepteren als betaalmiddel zat die extra transactiekost op ongeveer 20 cent, maar inmiddels is het vanwege de waanzinnige waardestijging en drukte op de Bitcoin-transactiemarkt veel duurder.

Als je wil dat je Bitcoin-transactie vandaag de dag een beetje op tempo wordt doorgevoerd (want mijners kiezen doorgaans de transacties die het meeste transactiebonus opleveren) moet je rond de 20 euro aan transactiekosten betalen. Zelfs dan moet je maar hopen dat de transactie snel genoeg wordt gedaan, anders klopt het bedrag niet meer met de Bitcoin-waarde.

Op dit punt is het onhoudbaar geworden om Bitcoin als betalingsmethode te kunnen blijven ondersteunen. Wellicht zullen we in de toekomst opnieuw evalueren of het kan terugkomen.
- Valve
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën