Britse regering kan 99.9% van ISIS-video’s automatisch blokkeren

13 februari, 2018 door Nichal Joosse 0

De Britse regering zegt dat ze AI-technologie hebben ontwikkeld die video's kan scannen en er achter kan komen of er extremistische inhoud in zit. Daarmee kunnen ze 99,9 procent van terroristische en propaganda-video's van bijvoorbeeld ISIS al blokkeren voordat ze online kunnen komen.

De AI zou zo goed moeten zijn dat het feilloos kan differentiëren tussen nieuws en propaganda waardoor het bijna onmogelijk zou moeten zijn om dat laatste te verstoppen in een 'nieuwsbericht'. De kunstmatige intelligentie is ontwikkeld door een Londens bedrijf dat ASI Data Science heet. Het bedrijf heeft 675.000 euro voor gekregen om dat mogelijk te maken, maar als het zo goed werkt als ze zeggen is dat 'money well spent'.

report-asi-data
Het ASI Data Science algoritme aan het werk. Beeld: BBC
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën