Buma: GroenLinks hooguit derde keus

16 maart, 2019 door ANP 0

Het CDA wil na de Provinciale Statenverkiezingen liever proberen met SP en PvdA samen te werken dan met GroenLinks. De laatste tijd werpt de partij van Jesse Klaver zich op als mogelijke partner van de regeringscoalitie als die, zoals verwacht, door de verkiezingen haar meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Maar CDA-leider Sybrand Buma ziet niets in die toenadering, zei hij in talkshow Pauw & Jinek.

VVD, CDA en D66 lieten al eerder weten dat ze niets voelen voor een heuse ‘klimaatformatie’ na de verkiezingen, zoals Klaver wil. Maar die mag er wel op rekenen dat de coalitie daags na de stembusgang eens komt praten, zei premier Mark Rutte donderdag.

Buma ,,zou niet weten, als er al gepraat moet worden, waarom GroenLinks de eerste zou moeten zijn”. Hij ziet dan meer in de SP, die meer oog zou hebben voor de betaalbaarheid van klimaatplannen. Of in de PvdA, ,,de enige linkse partij die zich nog af en toe afvraagt: kan het wel wat wij willen”.

Rutte denkt dat Buma en Klaver wel weer tot elkaar komen. ,,Veel koffie, veel bellen.”

Het bericht Buma: GroenLinks hooguit derde keus verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën