CDA, VVD en GL willen landelijke inzamelactie verboden wapens

12 februari, 2019 door NOS politiek 0

CDA, VVD en GroenLinks willen dat het in heel Nederland mogelijk wordt om wapens ongestraft in te leveren bij de politie. De partijen roepen in een motie minister Grapperhaus op om dit te onderzoeken.

CDA-Kamerlid Van Dam zegt: "Ieder wapen is er een te veel. We hebben gezien dat de Rotterdamse inzamelactie succesvol was. Laten we dat nu ook landelijk proberen".

In Rotterdam zijn de afgelopen tijd honderden wapens ingeleverd bij de politie. Onder meer 279 vuurwapens en 650 kilo aan munitie werden afgestaan. De inleveractie kwam voort uit een burgerinitiatief, bedoeld om na een aantal schietincidenten het aantal vuurwapens in Rotterdam en omgeving terug te dringen.

De Rotterdamse politie hoopt dat de inleveractie gekopieerd wordt door andere eenheden in het land, zodat er meer wapens van straat verdwijnen en de discussie over wapenbezit breder gevoerd kan worden.

Heel streng

"De Nederlandse wapenwetgeving is heel streng en dat willen we graag zo houden. Maar toch zijn er nog heel veel wapens in onze samenleving. Een inzamelactie blijkt succesvol om die aan te pakken", aldus Van Dam. Hij wijst erop dat mensen nu vaak niet goed weten wat ze moeten doen als ze een verboden wapen thuis hebben liggen.

De Tweede Kamer debatteert vanavond met de minister over de controle op het verkrijgen en het in bezit hebben van wapens.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën