Componist des Vaderlands eert Notre-Dame

19 april, 2019 door ANP 0

De Componist des Vaderlands, Calliope Tsoupaki, heeft een hommage geschreven aan de door brand getroffen Notre-Dame. De beroemde kathedraal in Parijs werd deze week getroffen door een verwoestende brand.

,,De Notre-Dame is de wieg van onze westerse muziek. Gelijk na de brand ben ik begonnen met het componeren van Pour Notre-Dame: voor Onze-Lieve-Vrouw, voor de kerk en voor de muziek die ons allemaal verbindt”, zegt Tsoupaki. Het orgelwerk beleeft zaterdagmiddag zijn première, als organist Jan Hage het ten gehore brengt op het orgel van de Dom in Utrecht.

Volgende week spelen organisten door het hele land het stuk. Ze kunnen de partituur gratis downloaden.

Tsoupaki is sinds 25 november Componist des Vaderlands. Met haar werk haakt ze in op de actualiteit. Zo componeerde ze in december Song for Life and Death voor de Dag van de Mensenrechten op 10 december.

Het bericht Componist des Vaderlands eert Notre-Dame verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën