De Amazone staat in brand en daarover wordt veel gedeeld op social media

23 augustus, 2019 door Redactie Dutchcowboys 0

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de grote branden in de Braziliaanse Amazone. Ook op social media wordt hierover veel gedeeld, met onder andere de hashtag #PrayForTheAmazonia. Van politici tot BN'ers en Hollywoodsterren, online worden massaal zorgen geuit over de enorme branden. Dat is niet heel vreemd, want nooit eerder waren er zoveel branden in de Amazone, zelfs 84% meer in vergelijking met vorig jaar.

Longen van de aarde

Het Amazonegebied heeft niet voor niets de bijnaam 'de longen van de aarde' gekregen. Het is het grootste regenwoud ter wereld. Meer dan een vijfde van het Amazonewoud is al ontbost. Bosbranden zijn er niet ongewoon, ieder jaar is er een brandseizoen in de droge periode. Toch blijkt het dit jaar heel extreem te zijn. De meeste branden zijn aan de randen van de Amazone te vinden. Daar is meer landbouw en wonen de meeste mensen. Soja- en veeboeren branden vaak een deel van het woud aan de rand af zodat ze daar landbouwgrond van kunnen maken.

Het verdwijnen van de bossen door de grote branden heeft veel gevolgen: de koolstof die in de lucht komt is slecht voor de gezondheid en opwarming van de aarde. Bovendien heeft het een enorme impact op de flora en fauna in het gebied en de inheemse stammen die er leven. De kans op overstromingen neemt toe doordat er minder bomen zijn die water vasthouden.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën