De Google Assistent kan vanaf vandaag Nederlandse media voorlezen

14 september, 2018 door Nichal Joosse 0

Volgens nu.nl kan de Nederlandse versie van Google's Assistent vanaf vandaag ook Nederlandse media-berichten voorlezen. Er is keuze uit elf bronnen: nu.nl zelf, de NOS, BNR Nieuwsradio en het ANP nieuws. Niet alleen kan de Assistent berichten voorlezen, je kunt het ook vragen om bijvoorbeeld podcasts te laten afspelen door te zeggen "luister naar X". Je kunt de nieuwsbronnen zelf rangschikken of verwijderen (en op termijn andere toevoegen natuurlijk).

Dat is een mooi voordeel voor Google's slimme assistent, want nu kun je door om een nieuwsoverzicht te vragen gewoon het Nederlandse nieuws te horen krijgen. Omdat Assistent als eerste en nog steeds als enige van de digitale assistenten de Nederlandse taal machtig is zijn dit soort leuke toevoegingen voorbehouden aan Google.

Nog steeds geen Home

Je kunt het nieuws op dit moment alleen nog op je telefoon luisteren, want Google's slimme speaker Home is nog steeds niet officieel verschenen in Nederland. Dat zou later dit jaar moeten gaan gebeuren, al blijft een precieze releasedatum nog onduidelijk. Het duurt wat lang, maar aan de andere kant is het ook zo dat de andere slimme assistenten nog niet echt Nederland aan het bestormen zijn. Je kunt wel een Amazon Echo met Alexa er in kopen via Amazon Duitsland, maar dat wil nog niet zeggen dat je er op dit moment heel veel mee kunt. Voorlopig ligt Google dus flink voor.

[Afbeeldingen © Google]

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën