De prijs van asperges is momenteel zó laag dat telers oogst vernietigen

15 april, 2019 door Redactie delicious. 0

Asperges: ze worden ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Nu gaat dat dit jaar niet bepaald op: het aspergeseizoen mag dan in volle gang zijn, de prijs die aspergetelers voor hun groente krijgen is dramatisch laag. 

Lees ook: 8x dit wil je weten over asperges.

En ja, dat is vrij treurig nieuws. Er zijn zelfs al telers die hun asperges helemaal niet meer van hun land halen. Hoe dat precies zit? De kosten van het oogsten wegen dit jaar niet op tegen de opbrengsten. Telers krijgen voor de beste kwaliteit asperges die ze hebben, slechts 3,5 euro per kilo. Normaal gesproken is dat zo’n 6 à 7 euro.

Droogte

Door de droogte in 2018 zijn de asperges dit jaar een stuk eerder ‘oogstklaar’ dan andere jaren. De asperges zijn ook dunner en kleiner, waardoor ze voor een lagere prijs over de toonbank kunnen gaan.

Helaas geen wit goud

Wat wij als consument daarvan merken? Vrij weinig. Slechts een deel van de oogst gaat naar Nederlandse supermarkten, een groot deel van de oogst is bestemd voor de export. De kans is wél klein dat supermarkten goed verdienen aan de asperges. Wit goud is het dit jaar in ieder geval niet…

BRON AD.NL, HART VAN NEDERLAND

The post De prijs van asperges is momenteel zó laag dat telers oogst vernietigen appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën