De Sociale Media van 170.000 Nederlanders afgelopen jaar gehackt

11 september, 2019 door Redactie Dutchcowboys 0

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in het jaarlijkse Cybersecuritymonitor gemeld dat er in 2018 ongeveer 170.000 Nederlanders hebben aangegeven dat er een Sociale Media-account gehackt is. Dat is 1,8 procent van de Nederlandse bevolking van 12 jaar en ouder.


Pas goed op je wachtwoord

De meeste hack-gevallen worden veroorzaakt doordat de dader toegang heeft tot het wachtwoord van het slachtoffer. Dit kan komen door een te makkelijk wachtwoord of het vertellen van een wachtwoord in vertrouwen. Ruim 1,4 miljoen Nederlanders hebben aangegeven in 2018 slachtoffer te zijn geweest van een cybercrime: een virtuele misdaad op het internet, dat is bijna een tiende van alle Nederlanders. Naast een inbraak op Sociale Media zijn mensen het vaakst slachtoffer van een E-mail hack. Een complete inbraak en controle over een apparaat komen het minst vaak voor. Het inbreken op accounts wordt wel steeds moeilijker gemaakt, ook al is er altijd wel wat op te verzinnen om het te omzeilen.


'123456'

Het inbreken op een virtueel account kan voor veel misdadigers erg aanlokkelijk zijn, omdat het gepaard gaat met een anonimiteit. Zolang je een goede VPN bezit ben je bijna onzichtbaar op het web. Dit soort hacks kunnen leiden tot identiteitsfraude, chantage en het stelen van geld. Het is altijd verstandig om een ingewikkeld wachtwoord te gebruiken, niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken en het wachtwoord eens in de zoveel tijd te veranderen. Bepaalde wachtwoordmanager-programma's kunnen je hierbij helpen en daarnaast is ergens opschrijven natuurlijk ook een optie zolang het veilig verborgen blijft. Veel apps op smartphones werken nu met vingerafdrukherkenning en gezichtsherkenning, deze methoden zijn een stuk veiliger en persoonlijker. Het is slim om deze opties te benutten wanneer ze aangeboden worden. Wat je ook doet, gebruik niet ‘123456’ of ‘wachtwoord’, deze worden het vaakst gehackt, wat vrij logisch is.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën