Debuut Huawei’s vouwbare Mate X opnieuw uitgesteld

22 augustus, 2019 door Redactie Azië 0

De ontwikkeling van Huawei’s eerste “vouwbare” smartphone verloopt allerminst vlekkeloos. De Mate X had vorige maand in de winkels moeten liggen, maar er zijn nog steeds problemen met het scherm van de $2600 kostende smartphone.

Transparant

Huawei was overigens transparant en meldde zelf dat een lancering in september er niet in zit. Men mikt op november, maar volgens ingewijden zal het eerder Kerstmis worden.

Huawei erkent overigens niet dat het scherm debet is aan de vertraging, maar het is moeilijk voor te stellen dat er iets anders speelt.

Huawei is in een techrace verwikkeld met Samsung om als eerste met een flexibel beeldscherm te komen. Samsung faalde eerder met de vouwbare Galaxy Fold. Testtoestellen uitgedeeld aan influencers bleken té kwetsbaar en braken. Samsung denkt de verbeterde Fold in september klaar te hebben en daarmee zouden ze Huawei dus de loef afsteken.

Tweede generatie Mate X

Huawei hintte tijdens een recent persevenement in Shenzhen naar een op stapel zijnde tweede generatie Mate X, met nóg meer schermen. De achterkant van het toestel wordt mogelijk van glas voorzien, waardoor het als touchscreen kan fungeren. Een ambitieus plan, zeker gezien de problemen met de eerste generatie Mate X en het feit dat deze nog niet eens verkrijgbaar is.

In theorie zou deze tweede generatie Mate X dan 4 schermen hebben, maar het is de vraag of deze “quad-screen” ooit het levenslicht gaat zien. Huawei heeft gezichtsverlies geleden en de geveinsde doorontwikkeling van de Mate X zou wel eens voor de bühne bedoeld kunnen zijn.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën