delicious. test: de allerbeste rookworst

6 december, 2018 door Redactie delicious. 0

Bij een kop erwtensoep of een winterse stamppot, wij zijn dól op de Oerhollandse rookworst. Maar wat zijn de kenmerken van een goede rookworst? Ons delicious.testpanel test zeven sappige worsten uit de supermarkt. En dit vinden wij de lekkerste.

Vind hier de lekkerste stamppot recepten voor bij je rookworst!

Ons testpanel -bestaande uit culiredacteuren Merijn Tol, Trudelies Schouten, Minta Nicolaï en stagiaire Robin Maaswinkel- proeft blind  de rookworst van de HEMA, Lidl, Albert Heijn, Vomar, DekaMarkt, UNOX en Aldi. De rookworsten zien er op het eerste oog hetzelfde uit, de één is donkerder dan de ander. We zijn benieuwd!

1.HEMA
De eerste worst die we testen is van de HEMA. De worst heeft een compacte structuur, en lijkt erg geperst. De smaak is wat zout, maar verder wel oke. Trudelies is geen fan: ‘Ik vind het een beetje knakworst-achtig’.

2. Unox
De tweede rookworst in van Unox. De structuur van deze worst is lekkerder dan de eerste, hij is wat ruller. De smaak is iets te zoet, het doet denken aan smac (wat ook van Unox is).

3. Vomar
Dan de Vomar. Over de smaak werden we het niet helemaal eens: Merijn vind hem lekker, Minta te zoet. Over de structuur waren we positiever, hij is lekker vlezig en heeft een goed knapperig velletje. Het is een mooie stevige worst.

4. DekaMarkt
De rookworst van de DekaMarkt is zo op het eerste oog (heel) erg grof. Trudelies proeft: ‘Zó, dit smaak echt naar varkensvlees, het is bijna spek. Niet lekker.’ In de worst zitten grote stukken vet, dit maakt het niet lekker en erg vet. We besluiten niet nog een hap te nemen.

5. Albert Heijn
Albert Heijn doet het tot nu toe altijd goed in onze tests, dus we zijn benieuwd en nemen een hap. Mmm, deze rookworst heeft een échte rooksmaak. Wel is hij ietwat zout.. iemand noemt zelfs Maggi ter vergelijking.

6. Lidl
Dan is de Lidl aan de beurt. De rookworst is erg fijn van structuur, té fijn vinden wij. Dan proeven we: waterig en slap. Het lijkt op boterhamworst. Niet de bedoeling lijkt ons. Dit is geen lekkere worst.

7. Aldi
Last but not least, de rookworst van de Aldi. Dit worstje heeft een mooie stevige structuur, en hij heeft een lekker mondgevoel. Hij is wat grover dan de meesten, maar niet zo grof als die van de DekaMarkt. De smaak is iets minder gerookt van die van de Albert Heijn, maar deze structuur is zeker weten het best van allemaal. Wat ons betreft de absolute winnaar!

De uitslag
1. Aldi
2. Albert Heijn
3. Vomar
4. HEMA
5. Unox
6. Lidl
7. DekaMarkt

TEKST EN BEELD ROBIN MAASWINKEL

The post delicious. test: de allerbeste rookworst appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën