delicious. test: de lekkerste kruidnoten

8 november, 2018 door Redactie delicious. 0

Volgende week is het zover: Sinterklaas komt weer in ons land! En bij Sinterklaas horen kruidnoten. De supermarkt schappen liggen vól kruidnoten, maar welke is het lekkerst? Het delicious.testpanel heeft de verschillende soorten kritisch getest. En dit vonden we -unaniem- de lekkerste.

Probeer ook deze chocolade kruidnoten met abrikozen-mandarijnmarsepein!

Ons testpanel -bestaande uit culiredacteuren Merijn Tol, Trudelies Schouten, Minta Nicolaï en stagiaire Robin Maaswinkel- proeft blind zeven soorten kruidnoten. De kruidnoten zien er op het eerste oog hetzelfde uit, de één donkerder gebakken dan de ander. Alleen nummer 7 ziet er anders uit, die zijn heel klein en licht van kleur. We testen de kruidnoten van Albert Heijn, Aldi, Dekamarkt, Kruidvat, Hema, Vomar én Bolletje. Natuurlijk letten wij op de smaak maar ook zeker op de bite, de geur, de kleur en knapperigheid. Want een kruidnoot hoort knapperig te zijn en blijft het liefst niet plakken aan je kiezen. We zijn benieuwd!
kruidnoten - delicious         kruidnotentest - delicious
Albert Heijn
De eerste kruidnoot is van de Albert Heijn, het nootje heeft een heerlijke specerijen geur. Hij is lekker knapperig in je mond. Ook heeft hij een compacte structuur. Er zit wat zout in en de smaak blijft lang hangen in je mond, erg lekker. Dit is een goed kruidnootje met pit.

Hema
Ook deze ziet er goed uit. Maar dit kruidnootje ruikt en smaakt iets minder naar specerijen dan de eerste. Ook is de structuur veel ruller. Er zit veel lucht in de kruidnoot waardoor de smaak snel weg is in je mond. Ook is hij te plakkerig: ‘Echt een kiezenklever!’, aldus Merijn.

Dekamarkt
Deze kruidnoot heeft weinig geur en kleur, hij is ietwat saai. De structuur is brosser dan kruidnoot 1, en fijner dan kruidnoot 2.
Trudelies: ‘Al heeft hij een lichte kleur, hij smaakt te veel gebrand en ik vind hem erg droog’. Hier worden we niet zo blij van, Sinterklaas vast ook niet.

Bolletje
De kruidnoten van Bolletje zien er goed uit, en hebben een ‘home made’ look. Ze zijn robuust en knapperig. Hij lijkt een beetje op kruidnoot van de Albert Heijn, maar is minder compact. Ook blijven de specerijen niet hangen, iets wat bij de eerste kruidnoot wel het geval was. Hij is zoet, té zoet. Trudelies: ‘Ik proef bakpoeder, dit is wat lastig uitleggen, maar als je vaak bakpoeder proeft, herken je de smaak meteen!’

Aldi
Deze kruidnoten zijn erg donker gebakken. Daardoor zien ze er niet echt lekker uit. We proeven. Merijn vindt het niks: ‘Wéér zo’n kruidnoot die blijft plakken achter je kiezen’. De smaak van deze kruidnoot is wat saai en de kleur is slecht. Dit zijn niet de kruidnoten die je wilt eten op pakjesavond.

Kruidvat
Dit is een heerlijke kruidnoot. Mooie kleur, lekker bros, goede specerijen: niks meer aan doen. Minta: ‘Hier kan ik vanavond wel een handje van opeten op de bank’. En dat zegt heel wat, Minta is op z’n zachts gezegd geen zoetekauw.

Vomar
Dit is een vreemde eend in de bijt. Of een vreemde noot. De kruidnoten van de Vomar zijn klein van stuk en licht van kleur in tegenstelling tot de rest. Maar ze hebben een heerlijke crunch en zijn goed van smaak. We proeven anijs, kaneel en kruidnagel. Het heeft wat weg van taaitaai. Maar daar moet je dus wel van houden.

De uitslag

 1. Albert Heijn 
 2. Kruidvat
 3. Vomar
 4. Hema
 5. Bolletje
 6. Dekamarkt/Aldi

TEKST EN BEELD ROBIN MAASWINKEL

The post delicious. test: de lekkerste kruidnoten appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
 • GAUW-IT

  Web solutions &
  IT infrastructuur

 • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën