Deze bijzondere (en duurzame) producten liggen volgende week in het supermarktschap

19 juni, 2019 door Redactie delicious. 0

Volgende week donderdag is het zover: de themaweek Future Goods gaat van start. In deze week vind je bij ruim 400 Lidl filialen veel bijzondere (én duurzame) producten zoals aardappelbrood, zeewierwraps en crispy meelwormen met barbecuesmaak. De supermarkt geeft hiermee 12 start-ups de kans om hun vernieuwende producten te verkopen. Benieuwd naar de producten van de toekomst? Wij waren bij de lancering en proefden onder andere deze (h)eerlijke producten:

Lees ook: Campagne ‘zo kan het ook’ vraagt aandacht voor plantaardig eten.

Be(e) conscious
Dit licht mousserende honingdrankje van Zzinga wordt gemaakt van gefermenteerde honing en draagt bij aan een duurzame wereld door het verhaal van bijen en hun rol in biodiversiteit te vertellen. Je drinkt het ‘m puur of mixt het lekker met gin, ginger beer en een schijfje limoen. Heerlijk verfrissend!

   

IJsrevolutie
Midden in het vegangeweld is er ook een ware vegan ijsgolf. Nieuw in het schap is Gigi Gelato van fruit en groenten zoals mangopassiefruit met venkel of aardbei,biet en blauwe bes. Maar dan wel coldpressed en gezoet met dadelsuiker. En Gigi heeft ook nog Italiaanse origine: de garantie voorsmaak en perfecte structuur.

   

Insecten met een smaakje
Meelwormen met barbecuesmaak of krekels met salt & vinegar? Little hero komt met een nieuwe lijn superfoods op de proppen, en die zijn verrassend lekker. De insecten zijn niet alleen duurzaam maar bevatten ook veel gezonde voedingsstoffen! Lekker als snack of door je salade.

   

Gro bitterballen
Bitterballen gevuld met oesterzwam klinkt misschien niet heel vernieuwend.. maar dit zijn niet zomaar bitterballen. De oesterzwammen van GRO worden namelijk geteeld met koffiedik. GRO haalt koffieprut op bij horecabedrijven en laat er paddenstoelen op groeien, die het vervolgens weer aan dezelfde bedrijven levert. Dat is nog eens innovatief!

   

Aardappelbrood
‘Zacht als brioche en bijzonder smaakvol’, dát is wat broodbakker Ivo voor ogen had. Zijn doel is om écht lekker brood te maken, en geen restproduct. Als je het ons vraagt is dat helemaal gelukt. Én het blijft nog langer vers ook, omdat de aardappels ervoor zorgen voor meer vochtigheid.

   

Zeewierwraps
Tot slot de zeewierwraps van Seamore, die voor 50% uit zeewier bestaan.  Deze upgrade maakt ‘m niet alleen gezonder maar ook beter voor het milieu en minstens zo lekker als een gewone wrap. En ze smaken niet alleen lekker, maar zitten ook bomvol voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en mineralen.

   

BEELD iSTOCK & ROBIN MAASWINKEL

The post Deze bijzondere (en duurzame) producten liggen volgende week in het supermarktschap appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën