Deze documentaires mag je volgens ons niet missen op IDFA

8 november, 2018 door VICE Redactie 0

Over een kleine week begint IDFA, het documentairefestival waar elke filmliefhebber al op zit te wachten sinds de editie van vorig jaar is afgelopen. Elf dagen lang kan je in Amsterdam docu's zien over elk denkbaar onderwerp, van Rotterdamse buurvrouwen tot Braziliaanse 'tranny fags'.

Om orde te scheppen in het enorme aanbod van IDFA, hebben wij tien films voor je geselecteerd die het volgens ons meer dan waard zijn om de warmte van je huis voor te verlaten en je eens lekker in de bios neer te vlijen. Vier van die tien films laten we bovendien zien op de VICE Night at IDFA, op 22 november in de Brakke Grond in Amsterdam. Die avond is al helemaal uitverkocht, maar als je een mailtje stuurt naar contestnl@VICE.com, maar je kans op de laatste kaarten voor deze avond waar je absoluut bij wilt zijn.

Dit zijn de films die we dit jaar voor je geselecteerd hebben:

Trapped In the City Of a Thousand Mountains

Still uit Fantasy, fantasy

Deze documentaire is het verhaal van de tweelingzusjes Molly en Smilla, die allebei autistisch zijn. De band tussen de twee meisjes is voor hen allebei een belangrijke houvast in een wereld die draait om “normaal doen.”

Fantasy, Fantasy is ontegenzeggelijk een coming-of-age-verhaal, maar roept tegelijk de vraag op wat “normaal” eigenlijk is. En als er niet zoiets bestaat als “normaal,” waarom is er dan een woord voor? Nog meer dan een verhaal over opgroeien is deze film een ode aan authenticiteit in een tijd waarin uniformiteit de norm is.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën