Dit is waarom honden hun hoofd schuin houden

11 juli, 2019 door Girlscene RSS 0

Onze trouwe viervoeters luisteren altijd naar ons en zijn er wanneer we ze nodig hebben. We houden ongelooflijk veel van ze en nóg meer wanneer ze hun hoofd op een schattige manier schuin houden. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom honden eigenlijk hun hoofd schuin houden wanneer je tegen ze praat? Dit doen ze namelijk niet zomaar...

Ondanks dat het er gewoon ontzettend cute uitziet om dat lieve koppie heen en weer te zien bewegen, is er daadwerkelijk een reden waarom honden hun hoofd schuin houden. De reden dat honden hun hoofd schuin houden is namelijk dat ze met ons meeleven, tenminste dat proberen ze ;-). Eigenlijk is dit een heel logische verklaring, honden voelen mensen namelijk heel goed aan en hebben een soort “zesde zintuig”. Denk maar eens na, zeker weten dat toen wanneer jij ziek was je hond bij je voeten lag en toen jij begon te huilen je hond er meteen aankwam. Wanneer een hond dus zijn hoofd schuin houdt wil dat zeggen dat ze proberen een gesprek aan te gaan. Schattig!

Daarnaast heeft het ook te maken met de oren van de hond. Honden hebben namelijk veel betere oren dan mensen, ze horen zelfs de hoogste noten. Om erachter te komen waar het geluid vandaan komt draaien de honden hun hoofd. Omdat jij aan het praten bent probeert hij dus beter naar jou te luisteren zodat hij jou kan beschermen. Aaah!

Omdat we het niet konden laten hebben we een paar schattige video's onder elkaar gezet!


Houdt jouw hond ook zijn hoofd schuin? Wist jij al waarom hij dit doet?

Bron, bron 

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën