EA is gestart met verrassende publieke test van streamingdienst

10 september, 2019 door Sven van der Velde 0

EA heeft kortgeleden aangekondigd dat ze per direct beginnen met een test van hun nieuwe cloud-streamingdienst: Project Atlas. Iedereen met een EA Origin account kan verkozen worden tot tester na het inschrijven. De test is vandaag begonnen en duurt twee weken. EA laat weten dat het puur om een technische test gaat, een officiële bètatest ligt nog in het verschiet.


Een kleine, maar gevarieerde selectie

Uitgekozen spelers zullen Fifa 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals en Unravel kunnen spelen tijdens de test. EA is benieuwd hoe de games presteren op een grotere schaal. De mix van games is met opzet zo gevarieerd, zo kunnen ze een hoop verschillende aspecten testen zoals: verschillende grafische kwaliteiten, genres en multiplayer. Deze streamingtechnologie moet het uiteindelijk mogelijk maken om EA games op allerlei apparaten te kunnen spelen zoals smart tv’s, streamboxen, PC of Mac, tablets en smartphones. EA is van plan om cross-platform binnenkort te testen met de cloud en PC-versies van games.


EA Vs. Google Vs. Microsoft

Het is tot nu toe nog niet bevestigd wanneer Project Atlas als product ook echt beschikbaar komt voor het publiek, welke games op de streamingdienst zullen verschijnen en hoe veel de dienst gaat kosten. Kortom, we weten eigenlijk nog erg weinig van Project Atlas. EA’s test is een stap in de goede richting en laat weten dat ze vooruit lopen op de concurrentie: Google Stadia en Microsoft xCloud. Google heeft vorig jaar wel een kleine test gehouden en de terugkoppeling gebruikt voor de fundering van Stadia, maar Google en Microsoft hebben buiten officiële events nog niets laten zien aan het publiek; laat staan een publieke test. Google Stadia zou komende november al uit moeten komen. Hoe de test van EA verloopt horen we ongetwijfeld later in de week van het gelukkige aantal spelers die verkozen zijn tot testers en gaan we langzaam de toekomst van gamen tegemoet: streaming.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën