Easyjet wil tegen 2037 elke vlucht onder twee uur elektrisch doen

14 november, 2017 door Nichal Joosse 0

De wereld is langzaam over aan het stappen op elektriciteit voor ons transport. Auto's zijn al hard op weg, treinen en boten idem, maar vliegtuigen, daar werd niet over gepraat. Gek genoeg is het EasyJet die de stilte doorbroken hebben met hun plan om alle vluchten onder de twee uur vanaf 2037 volledig elektrisch te gaan doen.

Hoe? Goede vraag. EasyJet heeft Wright Electric gekocht, een Amerikaanse producent van elektrische vliegtuigen. Die hebben al met succes een tweemotorig toestel op elektriciteit gemaakt. Wright zegt over die toestellen dat ze niet alleen 50 procent minder lawaai maken, maar dat ze ook nog eens 10 procent goedkoper zijn voor vliegtuigmaatschappijen.

De vliegtuigindustrie gaat de richting volgen van de autoindustrie; we hebben sinds 2000 onze emissies met 30 procent weten te verlagen en dat moet doorgaan - met elektrische motoren.
- Dame Carolyn McCall, CEO EasyJet
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën