Eerste ‘e-bike to go’ punt geopend in Amsterdam

19 mei, 2017 door Redactie Dutchcowboys 0

Amsterdam krijgt als eerste stad in Nederland een eigen deelfietsenplan, maar dan wel gelijk eentje die modern is. Vanuit een onverwoestbare container kan iedereen voortaan een fiets van E-bike to go pakken, die simpel en snel met een smartphone kan worden geopend en gebruikt.

De eerste container met deel-e-bikes is geplaatst in het Westerpark, deze maand nog volgen er nog 3 locaties, en de ambitie is om volgend jaar een dekkend netwerk van e-bikes te realiseren in Amsterdam. Den Haag zal de volgende stad zijn waar de deel-e-bikes geplaatst gaan worden.

Primeur in Nederland

Amsterdam is hiermee de eerste stad in Nederland met een volledig openbaar e-bike pick-up-punt dat 24/7 open is en waar iedereen met een smartphone laagdrempelig een e-bike kan pakken. De stalling, een omgebouwde zeecontainer, is onbemand.

Volledig digitaal

De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via de e-bike to go app. Na het aanmaken van een account, selecteer je in de app een e-bike, drukt op de knop ‘open’ en vervolgens schiet de e-bike van het slot.

Afrekenen gebeurt eveneens geheel geautomatiseerd via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is. De kosten voor een e-bike to go zijn € 5,- voor vijf uur (10 euro voor 10 uur etc). Daarmee biedt e-bike to go 24 uur per dag, 7 dagen per week een aantrekkelijk, snel en betaalbaar alternatief voor vele andere vervoersmiddelen.

Een dekkend netwerk

E-bike to go is opgericht in 2016 in Amsterdam en richtte zich in eerst instantie op het leveren van deel e-bikes aan bedrijven. Mede door de snelle groei heeft het bedrijf besloten om haar service uit te breiden naar volledig openbare locaties. Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike to go: “Wij willen de e-bike toegankelijk maken voor álle Amsterdammers. Onze ambitie is om volgend jaar een dekkend netwerk van e-bike-to-go-punten in Amsterdam te realiseren, zodat in feite iedereen binnen 5 minuten lopen een e-bike kan pakken.

Cortina

Voor e-bike to go worden de e-bikes van Cortina gebruikt. De Cortina E-U5 is een elektrische transport fiets van Hollandse makelij. Met een actieradius van ruim 60 kilometer kan de e-bike elke rit binnen de stad ruimschoots aan. De e-bikes worden compleet met handige krat, led-verlichting en uiteraard het app-gestuurde slot beschikbaar gesteld.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën