Entertainment

Wist jij dit over Harry Potter?

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 26 juni, 2017  

Vandaag is het feest (FISSA FISSA!), want het is precies twintig jaar geleden dat J.K. Rowling het allereerste Harry Potter-boek uitbracht. Harry Potter en de Steen der Wijzen of Harry Potter and the Philosopher's Stone bracht ons naar hogere sferen. Ja, ook jou. Niet liegen.

Harry Potter bestaat 20 jaar

Het magische verhaal over het elfjarige jongetje met bloempotkapsel en jampot-bril dat er op een dag achterkomt dat hij kan toveren, is door mil-joe-nen mensen gelezen. De Steen Der Wijzen kwam in het Engels uit op 26 juni 1997 en werd opgevolgd door nóg eens zes verpletterende pillen vol magische en fantasievolle shit die je mond open deden vallen.

{giphy "https://giphy.com/gifs/harry-potter-and-the-sorcerers-stone-I87cAnxc7BkFW"}

Om deze dag te vieren, proosten we met een glaasje boterbier (hierbij het recept) en gooien we elf geinig feitjes op je die je wellicht nog niet wist.

1. After school please yes thank you

Toen Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2000) uitkwam in het Verenigd Koninkrijk, werd boekwinkels verzocht het boek uit te geven ná schooltijd omdat anders te veel scholieren zouden spijbelen.

{image path=images/2017/06/26_d2_prisoner-azkaban.jpg}

2. Zwadderichs medaillon 

Voor de verfilming van Harry Potter en de Relieken van de Dood zijn maar liefst 40 (!) Zwadderich medaillons in elkaar geflanst zodat Ron die voor de film kapot kon hakken met een zwaard.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=KBwe-LenM00"}

3. Vliegende auto's

Een van de (ja, ook hier hadden ze er meer van) vliegende auto's die gebruikt werd voor de verfilming van Harry Potter en de Geheime Kamer werd gestolen. Pas zeven maanden later werd het ding teruggevonden, toen de politie een telefoontje kreeg van een anonieme beller.

{image path=images/2017/06/26_be_Flying-car-image-from-Chamber-of-Secrets.jpg}

4. Draco Malfidus = vreetzak

Tijdens de filmopnames van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban werden de zakken van Draco's gewaad dichtgenaaid omdat hij stiekem eten mee bleef sneaken naar de set. En o ja, hij deed ook auditie voor de rol van Harry Potter en Ron Wemel. Wist je dat al?

{giphy "https://giphy.com/gifs/draco-malfoy-ygx8EYsdRkNpu"}

5. De slappe lach van Ron

Toen Harry en Hermelien innig moesten zoenen voor de verfilming van Harry Potter en de Relieken van de Dood werd Ron van de set gestuurd, omdat hij de slappe lach bleef houden. Daarna was het trouwens zijn beurt om de lippen op die van Hermelien te zetten. Daar moesten ze wel even een drempeltje voor over.

{giphy "https://giphy.com/gifs/hermione-rLqkeTC1B1dvy"}

{video "https://www.youtube.com/watch?v=8f9xljhL31s"}

6. Tattoo inspiratie

De inspiratie voor de tattoos van Sirius Zwarts kwamen van Russische gevangenen. 

{image path=images/2017/06/26_32_normal_3SiriusZwarts7.jpg}

7. Luizenplaag

Tijdens de filmopnames van Harry Potter en de Geheime Kamer brak er een luizenepidemie uit. De hoofdjes van de kids zaten vol met kriebelige insecten. 

{giphy "https://giphy.com/gifs/hermione-granger-Ci2mrbMnParJK"}

8. Vol de la mort

De naam Voldermort komt van "vol de la mort", dat je kan vertalen naar "vluchtmoord".

{image path=images/2017/06/26_c6_gallery-1496224398-landscape-1457345473-vol.jpg}

9. Rons auditie

Voor de auditie van de rol van Ron Wemel stuurde Rupert Grint een rap in en verkleedde hij zich als zijn dramadocente.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=Yosd062XTd4"}

10. Hogwarts

De naam voor de school van Harry Potter, Hogwarts (in het Nederlands: Zweinstein), komt van een plant die schrijfster J.K. Rowling zag in de Kew Gardens in New York City.

{image path=images/2017/06/26_45_4908809.jpg}

11. Perkamentus 

Perkamentus (of Dumbledore) valt op mannen. Dat vertelde J.K. Rowling in 2007 tijdens een boektour aan een fan. Perkamentus zou helemaal hotel de botel zijn geweest van Gellert Grindelwald en was dan ook compleet van slag toen Grindelwald compleet op het foute pad raakte. Perkamentus is trouwens een van Rowlings lievelingskarakters, na Harry Potter.

{giphy "https://giphy.com/gifs/harry-potter-lzZQRZN3MBXbO"}

Nou Harry, cheers op de afgelopen 20 jaren! 

{giphy "https://giphy.com/gifs/harry-potter-happy-birthday-jk-rowling-Aev4cMbXo7mNy"}

..
lees verder

Check hier hoe Migos iedereen laat dansen bij de BET Awards!

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 26 juni, 2017  

Dit weekend waren de BET Awards, het jaarlijkse evenement waarbij Afro-Amerikaanse artiesten worden geëerd. Een avond vol shiny awards en optredens, dus! Tijdens de awardshow mochten ook de heren van Migos het podium betreden en het publiek kon echt niet rustig blijven zitten.

Naast Beyoncé, Chance The Rapper en Kendrick Lamar mocht ook Migos een award in ontvangst nemen voor "Beste Groep". Na het in ontvangst nemen was het tijd voor een feestje, dus stond het trio ready om een show voor in de boeken te geven. Compleet met decor, danseressen en outfitjes deden de heren drie nummers van hun album Culture

Voetjes van de vloer

Dat de show van Migos werd gewaardeerd door het publiek, is te zien aan de lachende gezichten en de lichamen die heen en weer bewegen. De dabs, milly rocks en lip syncs vliegen je om de oren. Dj Khaled, Chance The Rapper, Solange en zelfs iemands opa kan niet stilstaan tijdens de show van Migos. Lukt het jou?

Eind goed, al goed?

De heren van Migos werden backstage geïnterviewd, wat niet helemaal lekker liep. Rapper Joe Budden had niet heel veel zin in het interview met Migos. Hij had er na een tijdje genoeg van, gooide zijn microfoon op de grond en stormde af. Maar dat pikte de mannen niet helemaal en stonden furieus op! Het leek alsof de mannen ready waren om te matten, maar werden heel snel tegenhouden door alle omstanders. Oeps, heethoofdjes alert!

{video "https://www.youtube.com/watch?v=cqV4Jem8JCs#action=share"}

..
lees verder

Dit waren de 5 beste acts van de DTRH-zondag

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 26 juni, 2017  
{url https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2017/Down-the-Rabbit-Hole/DTRH17--Top-5-zondag.html}..
lees verder

De mooiste foto’s vanaf Down The Rabbit Hole

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 25 juni, 2017  
Down The Rabbit Hole is helaas weer voorbij, maar het was een geweldige editie. Het zonnetje (soms dan), een super vette line-up en heerlijk eten en drinken, maakten ook deze editie weer awesome. 3FM was dit weekend aanwezig op het festival en dat leve.....
lees verder

Wij spraken viral sensatie Maggie Rogers op DTRH

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 25 juni, 2017  
De Amerikaanse zangeres Maggie Rogers (23) werd ontdekt tijdens een masterclass van de New York University. Een video waarin Pharrell Williams vol verbazing luistert naar haar track 'Alaska' ging viral. Sindsdien reist ze de hele wereld over en zo daal.....
lees verder

Porto Parties zijn misschien wel de vetste feestjes op DTRH

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 25 juni, 2017  

Op Down The Rabbit Hole heb je naast een hele vette line-up ook nog een heleboel supervette feestjes: de Porto Parties. Dit zijn misschien wel de vetste feestjes die je op dit festival tegenkomt. Wat het zo tof maakt? De feestjes zijn georganiseerd door de bezoekers zelf! Wij hebben natuurlijk geen feestje overgeslagen en delen de tofste Porto Parties met jou.

100% Satisfaction Guaranteed

Kun je ondanks de toffe Down The Rabbit Hole line-up tóch geen satisfaction vinden? Dan was dit feestje helemaal iets voor jou. Er werd namelijk twee uur lang 'I Can't Get No Satisfaction' gedraaid, in alle mogelijke vormen. De bezoekers van dit feestje kenden het nummer aan het einde helemaal uit hun hoofd. Of de bezoekers ook bevredigd waren na het bezoeken van dit feestje is helaas niet bekend.

{giphy "3o7btNddFlXBopkJLW"}

Ik <3 Moshpit

Een feestje georganiseerd met maar één doel: twee uur lang lekker op elkaar inbeuken. Dat mag op een festival natuurlijk niet ontbreken. Hier kunnen moshpit-liefhebbers zich verzamelen in een kleine ruimte om vervolgens rondjes te rennen en tegen elkaar aan te botsen. Natuurlijk kwam ook 'Witch Doctor' van De Staat effe voorbij en gelukkig zijn er, naast blauw plekken, geen gewonden gevallen.

{giphy "3ohryms1pPcfDBKIY8"}

ViVa Vingerverf

"Vingeren met vingerverf", zo omschrijven de organisatoren hun eigen feestje. Eigenlijk komt het op niets anders neer dan gewoon even in een tijdmachine stappen en weer teruggaan naar je jeugd. Er is wel één groot verschil, waar je je van moeders nog moest beperken tot een klein A4'tje, was hier niks off-limits. Muren, vloeren, mensen... alles zat onder de verf.

{giphy "l0IxYITQJiBOq8lhK"}

Spice Up Your Five

Geef toe, het leukste moment op ieder feestje is wanneer er een gouwe ouwe van een boy- of girlband wordt ingestart. Spice Up Your Five was zo'n moment, maar dan van twee uur lang. De decoratie bestond uit covers van de Hitkrant en alle posters die je vroeger boven je bed had hangen. Oh ja, en iedereen zong mee. #duh.

{giphy "l0Iy8vt3gmCFeKTm0"} 

..
lees verder

Dit waren de vijf beste acts van zaterdag

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 25 juni, 2017  
{url https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2017/Down-the-Rabbit-Hole/DTRH17--Top-5-zaterdag.html}..
lees verder

Check de videoclip van Coldplay en The Chainsmokers

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 25 juni, 2017  
Enige tijd geleden brachten Coldplay en The Chainsmokers de single 'Something Just Like This' uit. Die werd uitgeroepen tot 3FM Megahit en live uitgevoerd tijdens de Brit Awards. Bij het nummer is nu ook een videoclip uitgebracht, met heel veel live-be.....
lees verder

Deze mensen fixten de beste plekjes op de camping van DTRH

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 24 juni, 2017  

Kamperen op een festival afzien? Niet op Down The Rabbit Hole hoor! Tenminste, als je een van deze goede plekken kunt bemachtigen. We spraken de lucky ones die een wel héél goede plek konden fixen. En ze vertellen ons ook nog eens hoe ze dat voor elkaar kregen.

Hugo (30) en Stefanie (24)

{image path=images/2017/06/24_f2_camping-1.jpg}

"We hebben een mooie plek aan het water met uitzicht over het festivalterrein. Donderdag waren we vrij en gingen dus extra vroeg naar de camping. Om 12 uur precies stonden we hier met onze spullen en we hebben meteen de tent opgezet. We zijn echt heel blij met deze plek. Je kunt er lekker zwemmen, dat hebben we veel gedaan. Een ander voordeel is dat je de drankjes koud kunt houden in het water, ideaal!"

Magdalena (22), Martin (22), Alicia (22) en Connor (21)

{image path=images/2017/06/24_59_camping-2.jpg}

"Wij zitten heerlijk met onze tent aan de rand van het bos. Het is ook nog eens best dichtbij het terrein en de wc's. Eigenlijk hebben we veel geluk gehad, want op vrijdagavond zijn we hier pas laat naartoe gekomen. We keken toen goed rond of we ergens nog een mooi plekje bij de bomen konden vinden, want als het regent kunnen we daar mooi onder schuilen. Er hangen ook lampjes dus dat maakt het nog extra leuk. Goed rondkijken en een beetje geluk kan dus voor een mooie plek zorgen."

Rosa (28), Renate (31), Nicole (30), Hannah (21) en Annemiek (32)

{image path=images/2017/06/24_42_9B3DA5AD-814F-4F0D-83C0-58E5563CB50B.jpg}

"We kwamen donderdagavond aan, maar het stond toen al behoorlijk vol. We zijn met vijf tenten dus we besloten om maar door te lopen naar het einde van de camping. Uiteindelijk hebben we daardoor een prachtige plek kunnen fixen. Een paar mensen waren er een dag eerder dan de rest van de groep. We moesten deze plek voor vijf tenten vrij zien te houden. Ik heb mensen gewoon aangesproken en gezegd dat er nog meer mensen kwamen, eigenlijk vond niemand dat een probleem. We hebben het ook versierd met vlaggetjes."

Ben (34) 

{image path=images/2017/06/24_48_14CB7A28-3506-471D-861B-A371F15000D3.jpg}

"Ik sta recht voor de ingang van het festival. Ik kwam wat later aan en ik sta met mijn tent behoorlijk dichtbij andere mensen. Dat komt omdat zij deze plek vrij wilden houden om te kunnen zitten buiten hun tent. Maar ja, ik wil ook een goede plek dus ik heb er gewoon mijn tentje neergezet. Jammer dan. Ik heb het nu wel goed voor elkaar met deze plek. De drukte maakt me niet echt uit, ik vind het wel fijn om onder de mensen te zijn op een festival."

..
lees verder

Dit waren de vijf beste acts van de vrijdag van DTRH

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 24 juni, 2017  
{url https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2017/Down-the-Rabbit-Hole/DTRH17--Dit-waren-de-vijf-beste-acts-van-de-vrijdag.html}..
lees verder

Okja (2017)

Door: Monica   / 23 juni, 2017  
Regie: Joon-ho Bong | 118 minuten | actie, avontuur, drama, science fiction | Acteurs: Tilda Swinton, Paul Dano, Seo-Hyun Ahn, Hee-Bong Byun, Steven Yeun, Lily Collins, Je-mun Yun, Shirley Henderson, Daniel Henshall, Devon Bostick, Woo-sik Choi, Giancarlo Esposito, Jake Gyllenhaal Cannes in de maand mei: the place to be voor internationale filmmakers om hun nieuwste […]..
lees verder

Surf’s Up 2: WaveMania (2017)

Door: Monica   / 23 juni, 2017  
Regie: Henry Yu | 81 minuten | animatie, familie, komedie, sport | Originele stemmencast: Jeremy Shada, Melissa Sturm, Diedrich Bader, Saraya-Jade Bevis, Mark Calaway, Declan Carter, John Cena, Michael Coulthard, Jon Heder, Paul Levesque, Zoe Lulu, Vince McMahon, James Patrick Stuart Zo halverwege de ‘noughties’ – de jaren tussen 2000 en 2010 – waren pinguïns […]..
lees verder

3FM op Down The Rabbit Hole

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 23 juni, 2017  
Dit weekend vindt op De Groene Heuvels bij Beuningen Down The Rabbit Hole plaats. En uiteraard is 3FM van de partij. In een heuse kerk! Lees hier wat je allemaal van ons kunt verwachten. Uitzendingen Interviews, intieme sessies, de sfeer op het festi.....
lees verder

Cadeautje: 3 gloednieuwe tracks van The xx

Door: Nieuws - NPO 3FM   / 23 juni, 2017  

Het duurt nog wel even tot we The xx live kunnen bewonderen op Lowlands 2017, dus geven ze ons een cadeautje om de tijd te overbruggen. Drie gloednieuwe tracks op de deluxe editie van hun laatste album I See You, gratis en voor niets.

Foto: Bullet-Ray

We are so excited to share some unreleased songs from the I See You recording sessions! https://t.co/jb6xHMurnc pic.twitter.com/5VEc91nBPf

— The xx (@The_xx) June 23, 2017

3 nieuwe tracks

The xx stond in februari 2017 nog in de AFAS Live met hun laatste tour, daarna trokken ze door naar onder andere Engeland en Zuid-Amerika. Nu we een beetje gewend zijn aan de nummers op I See You releaset The xx nog drie extra tracks: 'Naive', 'Seasons Run' en een demo-versie van 'Brave For You'. Alledrie de tracks zijn hieronder te beluisteren. Happy new music friday, mensen! 

{spotify "https://open.spotify.com/track/28Lv4LKGF5YmiG6zmoFJcp"}
{spotify "https://open.spotify.com/track/2hYwDaO91sbawS7qmrfI52"}
{spotify "https://open.spotify.com/track/6Fo6I0zFCK7xwPPP0409JL"}

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën