eten op het dak: hier moet je zijn

13 juni, 2018 door Redactie delicious. 0

Soms heb je even geen zin in een overvol terras op een druk plein. Dan zoek je de gezelligheid toch hogerop? Juist, op een dakterras! Even weg van het bruisende leven onder in de stad en tóch relaxt en gezellig genieten van een drankje en een hapje. Nederland telt genoeg dakterrassen, maar wij tippen er alvast 3.

De Dakkas – Haarlem

de dakkas © Helene Wiesenhaan

Foto: Helene Wiesenhaan

Bovenop een markant dak – het bovenste dek van een parkeergarage – vind je De Dakkas. Je zou hier al naartoe kunnen voor alleen het prachtige uitzicht over Haarlem, maar ook de knusse, frisse sfeer en het eten is het zeker een bezoek waard! Leuk: De Dakkas verbouwt, waar het kan, ook eigen ingrediënten op het dak!

De Dakkas is nog maar nét geopend (12 juni). De redactie is al langsgeweest en heeft genoten van onder andere carpaccio van biet en peer, ravioli met citroen, ricotta, groene asperge en spinazie, en lekkere wijn.

Waar: parkeergarage de Kamp, De Witstraat 1A
Info: dedakkas.nl

Scheuten terras Restaurant Cabillaud – Venlo

scheuten terras venlo

Midden in de stad en toch aan het water. Het Scheuten terras van Restaurant Cabillaud heeft waanzinnig uitzicht over de Maas en alle bootjes die voorbij komen. Plof neer in een van de relaxte loungesets voor een biertje of glas wijn en een van de heerlijke gerechtjes van de terraskaart.

Waar: Het Scheuten terras – Restaurant Cabillaud, Oude markt 30
Info: maaspoort.nl

Brasserie Mijn Streek – Heerlen

brasserie mijn streek heerlen

Ook Heerlen heeft een fijn dakterras (#3 Terras van het Jaar 2018). Op de bovenste verdieping van SCHUNCK* (ook wel Het Glaspaleis), vind je  Brasserie Mijn Streek met een zonovergoten terras. Het uitzicht? Het hele centrum van de mijnstad. Bestel een rijkelijk belegd zuurdesembroodje voor de lunch of ga voor één van de Limburgse vleesgerechten als je stevige trek hebt.

Waar: Brasserie Mijn Streek, Bongerd 18
Info: mijn-streek.nl

The post eten op het dak: hier moet je zijn appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën