Ex-Tesla medewerker stapt over naar Apple: iCar terug in vizier?

10 augustus, 2018 door Nichal Joosse 0

Doug Field was ooit Apple's verantwoordelijke voor Mac hardware en is daarna bij Tesla aan de slag gegaan als vice president of Engineering. Nu blijkt hij echter weer terug bij Apple te zijn en lijkt het er op (Apple wil natuurlijk niks bevestigen) dat hij werkt aan het geheime Project Titan. Wat Project Titan is weet nog niemand, behalve dat het automotive-gerelateerd is. maar je zou kunnen denken dat er met Field's terugkeer weer wordt gewerkt aan een Apple auto.

Apple heeft zelf 'on the record' gezegd dat ze niet met een auto bezig zijn maar dat ze werken aan autonome auto-software. Dat lijkt gestaafd door de hordes werknemers die de laatste paar jaar Apple verlaten hebben of in elk geval niet meer aan het project meewerken. Recent werd nog bekend dat er een autonome shuttle komt op de Apple Campus en het zou best kunnen dat die zelfrijdende shuttlebusjes op dit moment het enige resultaat van Project Titan gaan zijn.

Twijfelachtig

De terugkeer van Field zou hem verenigen met zijn oude baas Bob Mansfield, die het Titan-project leidt. De twee werkten vroeger samen aan Mac hardware. Het zou kunnen dat het hercombineren van de twee in combinatie met Field's auto-ervaring die hij bij Tesla heeft opgedaan zou kunnen betekenen dat Apple toch weer voorzichtig durft te denken aan een iCar, maar dan moet er nog veel meer gaan gebeuren.

Als Apple van plan is om veel verder te gaan met de autonome plannen dan wat we nu weten/vermoeden is dat snel genoeg merkbaar aan de mensen die ze gaan aantrekken. Het hele Project Titan verhaal wordt door Apple-omstanders nauwlettend in de gaten gehouden, dus als het zover is staat de geruchtenmolen klaar. Voor nu lijkt het echter nog vals alarm.

[Afbeeldingen © Volkswagen/Apple]

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën