Facebook gaat nepnieuws nu ook in beeld herkennen en aanpakken

14 september, 2018 door Nichal Joosse 0

Factchecken is een belangrijk thema op social media, niet in de laatste plaats op Facebook. Er wordt hard gewerkt om het nepnieuws te bestrijden, maar een van de problemen waar het platform tegenaan loopt is dat er steeds meer informatie via video wordt verspreid in plaats van in tekstvorm.

Afgelopen week is het platform daarom begonnen met het uitbreiden van hun fact-checking programma naar video en plaatjes. Daar komt zoals je misschien wel zou verwachten een stuk AI bij kijken, want het is echt niet te doen om nog meer menselijke factcheckers elke gedeelde video en meme-post te laten nakijken. Daarom doet de AI een voorselectie die dan door mensen bekeken kan worden. Dat doet Facebook net zoals Google met een reverse image search die objecten en vooral ook tekst kan herkennen in plaatjes en video.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën