Foto’s van de beginjaren van Pride in Nederland

8 november, 2018 door Lisa Lotens 0

Vandaag worden de feestneuzen in de OBA locatie Oosterdok in Amsterdam opgezet, want de erfgoedorganisatie van de lhbt+-gemeenschap, IHLIA LGBT Heritage, viert vandaag haar veertigste verjaardag. Dit jubileum wordt gevierd in de vorm van een expositie van hun fotocollectie genaamd 'With Pride'. Dat betekent een heleboel foto's uit de beginjaren van de emancipatie van lhbt+'ers, die destijds begon doordat de lesbiennes de barricaden opklommen voor gelijke rechten.

Reden voor een knalfuif is het natuurlijk niet, aangezien de emancipatiestrijd van homo's, lesbo's, biseksuelen, transgender personen en alle anderen op dit brede spectrum nog altijd voortduurt. Misschien is het daarom des te belangrijker om je wat te verdiepen in de geschiedenis en de verhalen van de lhbt+-gemeenschap, want er valt nog een boel te verbeteren. ILHA stelt bijzondere stukken uit hun collectie tentoon, met persoonlijke verhalen van pioniers die erbij waren. Het laat zien wat de emancipatiestrijd in veertig jaar nou eigenlijk heeft opgeleverd voor lhbt+'ers, en hoe onze samenleving er nu voor staat. Bekijk hieronder alvast een greep uit de collectie:

1541667955095-Gaypride-1996-Ihlia-archief
Ihlia archief, Gay Pride in Amsterdam, 1996
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën