Froome vreest Colombiaanse cols

12 februari, 2019 door ANP 0

Chris Froome opent zijn wielerseizoen zonder al te hoge verwachtingen in de Ronde van Colombia. De viervoudig Tourwinnaar vreest de hoge cols in de Zuid-Amerikaanse zesdaagse rittenkoers, die dinsdag (plaatselijke tijd) begint met een tijdrit in Medellin. ,,Een week lang racen op een hoogte van 2000 meter heb ik nog niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd of ik dat overleef”, aldus de Brit van Team Sky, die dit jaar alles zet op een vijfde eindzege in de Tour de France.

Froome schikt zich in de Ronde van Colombia in een helpende rol voor kopman Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar. ,,Ik wil vooral in vorm komen, maar de ploeg gaat er alles aan doen om de titel van Bernal te verdedigen”, aldus de 33-jarige Froome, die met zijn ploeg al een hoogtestage van twee weken in Colombia heeft afgewerkt.

De Brit was ook getuige van de wielergekte in Colombia. Het voetbalstadion van Medellin was volgestroomd voor de ploegpresentatie. ,,Het was hartverwarmend, ik voel me hier zeer welkom.”

Het bericht Froome vreest Colombiaanse cols verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën