Google onderzoekt gelekte opnames Google Assistent in Nederland

13 juli, 2019 door Redactie Dutchcowboys 0

Eerder deze week bleek al dat Amazon's Alexa opnames voor altijd bewaart en dat Google-medewerkers meeluisteren met gesprekken die gebruikers voeren met de Google Assistent. En dat gebeurt ook in ons land. Medewerkers van het bedrijf luisteren mee naar gesprekken zonder dat Google dit vooraf aankondigt. Soms gaat het om 'huiselijke gesprekken' die per ongeluk door de assistent zijn opgenomen, zo bleek uit berichtgeving van de NOS. Google laat in een blogartikel weten dat het een onderzoek gaat starten naar de gelekte Nederlandse gesprekken.

Een Belgische medewerker van Google of een bedrijf dat voor Google werkt, en die dagelijks geluidsfragmenten beluistert, deelde meer dan duizend Nederlandstalige audiofragmenten met de Belgische VRT.

Bekijk dit fragment en luister naar een aantal voorbeelden:

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën