Google past Android aan voor iPhone X ‘notch’, gaat voor premium

12 februari, 2018 door Nichal Joosse 0

Bij de aankondiging van de iPhone X werd er door hardcore Android-fanaten wat lacherig gedaan over de 'notch', de inkeping aan de bovenkant van het scherm waar de camera's en sensoren zaten die nodig waren om Face ID te laten werken op Apple's vlaggenschip voor 2017. Het lijkt er echter op dat die vermoedelijk op sommige Android-modellen tegen zo'n zelfde inkeping gaan zitten aankijken.

Bloomberg weet te melden dat Google in Android P, de volgende versie die er aan zit te komen, ook de mogelijkheid gaat geven aan hardwaremakers om met die inkeping aan de bovenkant toch nog iets met de linkse en rechtse stukjes scherm te doen. Essential had vorig jaar al zo'n telefoon en Huawei zou er ook een aan het maken zijn, dus er zal zeker vraag naar zijn.

Android P(retty cool)

Met Android P wil Google zorgen dat ze ook het premium segment van de smartphone-markt kunnen bedienen, iets dat op dit moment toch voornamelijk door Apple en Samsung wordt gedaan. Android is traditioneel het meest aanwezig in midrage en goedkope toestellen op dit moment.

Zo kunnen andere telefoonmakers ook dingen als gezichtsherkenning gaan inbouwen en toch nog iets meer scherm hebben, waardoor Apple niet de enige is. Je zou je kunnen afvragen of dat niet eigenlijk al een beetje te laat is voor de high-end markt, want verschillende smartphoneproducenten zijn al bezig met sensoren die onder het scherm liggen en dus de plek voor een inkeping niet nodig zouden hebben. Al die systemen zijn echter nog in ontwikkeling, dus of we die dit of volgend jaar al gaan zien is ook onduidelijk.

Google wil zorgen dat meer iPhone-gebruikers de overstap gaan maken door de software mooier en meer 'premium' te gaan maken.
- Anonieme bronnen dichtbij Google
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën