Heb jij een kerstboom in huis? Dan hebben we heel goor nieuws

7 december, 2017 door Girlscene RSS 0

Sinterklaas is het land uit, tijd voor de kerstboom! Deze gezellige boom kan niet ontbreken in de decembermaand. De lichtjes en kerstballen zorgen voor een ultiem kerstgevoel. Heb jij 'm al opgetuigd? We willen de pret niet bederven, maar we hebben helaas heel goor nieuws over de traditionele kerstboom...

Duizenden beestjes
Be prepared: na het lezen van dit artikel kijk je nooit meer hetzelfde naar de kerstboom. De feestelijke boom blijkt namelijk te wemelen van de insecten. Iew! En nee, het gaat niet om een spinnetje. Volgens boswachter Arjan Postma zitten er duizenden (!) kleine beestjes in de kerstbomen die we de komende dagen massaal in huis halen.

Overwinteren
Je kunt niet alleen spinnen in huis verwachten, maar ook springstaartjes, takluizen en mijten. "Ze kruipen in een denneboom om te overwinteren", vertelt de boswachter bij RTL Late Night. Wees dus niet verbaasd als je ineens een beestje tussen de kerstballen ziet krioelen. Eén troost: de insecten zijn niet schadelijk of gevaarlijk.

Wat kun je doen?
Ben je als de dood voor insecten en wil je ze hoe dan ook niet in huis halen? Je kunt voor een veilige nepboom gaan, dan weet je zeker dat er geen natuur naar binnen komt. Als je toch een echte denneboom wilt, kun je de boom een nachtje in de schuur zetten met de verwarming aan. Schud de boom de volgende dag heen en weer, en weg zijn de insecten.

Beeld: iStock

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën