Heftig verhaal: ‘Ik werd met spoed opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis’

19 juni, 2019 door Girlscene RSS 0

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die door haar angst voor overgeven in een psychiatrisch ziekenhuis belandde.

Ik was zolang ik me kan herinneren bang om over te geven. Altijd als iemand hoestte of een beetje wit was, was mijn dag verpest en kon ik alleen op diegene letten. Ik was ook vaak misselijk en kon compleet in paniek raken, omdat ik bang was dat ik ziek was. Toen ik naar de eerste klas ging, was ik heel vaak misselijk. Ik was mezelf niet meer. In de laatste maanden voor de zomervakantie huilde ik elke dag. Ik voelde me een mislukkeling. Toen ik naar de tweede klas ging, ging het al snel helemaal mis. Ik was hele dagen zo misselijk dat ik niks meer kon. Ik ging niet meer naar school, kon niet meer eten, drinken of slapen. Ik viel heel snel af. We gingen van psycholoog naar psycholoog, maar niks leek echt te werken. Ik kreeg kalmerende medicijnen, maar ik was zo misselijk dat ik ze niet kon doorslikken. Als ik de medicatie wel had doorgeslikt, werkte ze niet.

Er kwamen 's nachts artsen en ze besloten mij mee te nemen. Ik werd met spoed opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik was toen net dertien en was er helemaal niet klaar voor. Ook daar sliep en at ik niet. Na twee dagen ging ik naar huis. Het ging heel even goed, maar ik viel snel weer terug. Na een paar weken werd ik weer opgenomen. Dit keer voor een langere tijd. Toen knapte ik op, doordat ik weer at en medicatie kreeg. Nu zijn we anderhalf jaar verder en ik kan met trots zeggen dat ik bijna over mijn angst heen ben. Ik ben gestopt met mijn medicatie, maar heb nog wel therapie. 

Ik hoop met mijn verhaal andere mensen hoop te geven, want ik had nooit durven denken dat het ooit nog goed kwam, maar het is toch goedgekomen! Mijn angststoornis heeft me sterker gemaakt als persoon.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar danique@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal'.
Heftig verhaal psychiatrisch ziekenhuis
Beeld: iStock

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën