Het onderzeese datacenter van Microsoft heeft nu een webcam

10 augustus, 2018 door Hester Bastiaanse 0

Het onderzeese datacenter van Microsoft heeft niet achter het net gevist, want er is een webcam geïnstalleerd naast het center. Zo is te zien dat er elke keer opnieuw weer honderden vissen een kijkje willen nemen bij het datacenter.

Microsoft datacenter in zee

In juni heeft Microsoft een datacenter naar de zeebodem laten zakken, Project Natick noemen ze het zelf. De bedoeling hiervan is om mensen te voorzien van betere en snellere netwerkverbinding. Aangezien meer dan de helft van de wereldbevolking binnen 200 kilometer van de kust woont, is dit de moeite waard om te proberen. In het datacenter zijn 864 servers aanwezig en 27.600 Terabyte aan opslag. Een kabel, die ook in zee ligt, drijft het center aan en maakt verbinding met het internet.

Webcam

De webcam hebben ze niet alleen weggehangen om visjes te kunnen kijken onder werktijd. Met de camera wil Microsoft de omgeving naast het datacenter bekijken. Op de website van Microsoft's Project Natick op de website van Microsoft's Project Natick kun je de live webcambeelden bekijken. Toon-ijn-gevend werk hoor!

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën