Het portugese custardtaartje: pastel de nata

13 augustus, 2019 door Redactie delicious. 0

Als je in Portugal bent kun je er niet omheen: pastel de nata is overal. Voor dit waanzinnig lekkere custardtaartje dat je op elke hoek van de straat kunt kopen, staan mensen dik in de rij. In Lissabon wordt elke pastelaria (banketbakker) zelfs beoordeeld op de kwaliteit van zijn pastel de nata. 

Het oorspronkelijke recept is geheim, maar dit is onze variant: Portugese queijadas.

Oorsprong
Pastel de nata wordt ook wel Pastéis de Belém genoemd. De lekkerste pastel de nata eet je dan ook in de wijk Belém in Lissabon, waar dit zoete taartje zijn oorsprong heeft. Toeristen staan hier dik in de rij voor een Pastel de nata (zouden wij ook doen). Wil je zeker weten of de Pastel de nata husigemaakt is? Kijk dan of de betreffende pastelaria de sticker “Fabrico Proprio” op het raam heeft hangen. Dit is namelijk een officieel keurmerk.

Recept
Alhoewel het recept geheim is, zijn de ingrediënten bekend: de taartjes worden gemaakt van laagjes krokant bladerdeeg en daarna gevuld met creamy custard, dat je maakt met eidooiers, slagroom, melk en (vanille)suiker. Tot slot strooi je er wat kaneel over. Wat het kost? Voor slechts twee euro heb je al zo’n heerlijk taartje te pakken, en geloof ons: dat is het meer dan waard. De Portugezen nemen er nog een bica (espresso) bij. Meer heb je niet nodig.

De perfecte custard is zó gemaakt, kijk zelf maar:

 

Tekst Robin Maaswinkel. Beeld iStock. Bron Cookiecompanion.

The post Het portugese custardtaartje: pastel de nata appeared first on delicious.magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën