Hulproute Venezuela via Curaçao kan van start

15 maart, 2019 door ANP 0

De aanvoer van Amerikaans voedsel en medicijnen naar Venezuela via Curaçao kan beginnen. Nederland, Curaçao en de Verenigde Staten hebben het verdrag getekend dat dat regelt.

De drie landen kwamen in actie op verzoek van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, die door het Westen als wettige interim-president is erkend. De overeenkomst werd al een maand geleden aangekondigd. Tegenstanders vreesden dat de samenwerking met de VS, aartsvijand van de zittende president Nicolás Maduro, Curaçao tot mikpunt van het grote buurland zou kunnen maken. Onder meer het parlement van Curaçao sputterde tegen.

De VS mogen Curaçao een jaar lang als knooppunt en springplank gebruiken voor humanitaire hulptransporten naar Venezuela. Daarvoor mogen de Amerikanen geen militairen of legermaterieel inzetten. Ook mag de hulp alleen worden geleverd en in Venezuela worden verspreid als dat in ,,vreedzame omstandigheden” kan.

Het bericht Hulproute Venezuela via Curaçao kan van start verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën