Indonesië’s vijfde unicorn heet OVO

19 september, 2019 door Redactie Azië 0

Eerder dit jaar verklaarde voormalig OVO-directeur Johnny Widodo (nu CEO van BeliMobilGue) in een interview met CNBC Indonesia dat “zijn” digitale betalingsplatform meer dan US $ 1 miljard waard is.

Een mogelijke fusie

Indonesië kende tot op heden slechts vier unicorn startups: gojek, Tokopedia, Traveloka en Bukalapak. Widodo’s claims lijken niet uit de lucht gegrepen: Finance Asia waardeerde het bedrijf eerder op US $ 2,9 miljard. Indonesië’s vijfde unicorn is een feit. OVO staat vooral bekend om de betalingsapp GoPay. GoPay is sinds kort de primaire betalingsoptie op de immens populair e-commercesite Tokopedia, iets dat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Het vizier lijkt nu gericht op gojek, vooralsnog dominant in de digitale betalingssfeer. Een mogelijke fusie tussen OVO en fintechbedrijf Dana lijkt onderdeel van een push om gojek uit de markt te drukken. Grab lijkt die fusie te gaan aansturen.

Overeenkomst

Als er een overeenkomst wordt gesloten, zou Grab een meerderheidsbelang in het door Ant Financial gesteunde Dana kopen van het Indonesische mediaconglomeraat Elang Mahkota Teknologi (Emtek) en het vervolgens samenvoegen met OVO. Grab bezit aandelen OVO. De flinke groei van OVO betekent niet dat ze achterover kunnen leunen, daarvoor is de Indonesische markt te dynamisch. Bij mede-unicorn Bukalapak weten ze daar alles van. Recent vond er een ontslagronde plaats om een evenwicht te vinden tussen groei en winstgevendheid. Er werden 250 mensen ontslagen en enkele kantoren gesloten.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën