Intertoys vraagt uitstel van betaling aan: herstructurering noodzakelijk

12 februari, 2019 door NOS economie 0

Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd. De stap is nodig vanwege "de aanhoudende zware marktomstandigheden", staat in een verklaring van de speelgoedwinkelketen.

"Op basis van een uitgebreide analyse komt Intertoys tot de conclusie dat een stevige herstructurering van de huidige organisatie noodzakelijk is", meldt het bedrijf. De details van die hervormingen worden de komende tijd bepaald door twee bewindvoerders en het management.

Op korte termijn zijn er geen gevolgen voor de winkels. Tijdens de surseance van betaling blijven ze open. De aanvraag geldt alleen voor de activiteiten in Nederland, en niet voor die in België.

Het in 1976 opgerichte Intertoys is marktleider in de branche, met zo'n 300 winkels in Nederland en België. Verder zijn er ruim honderd franchisenemers en heeft het bedrijf twee distributiecentra en een hoofdkantoor. Er werken ruim 3200 mensen.

Halvering verkoop

Intertoys-ceo Armbruster betreurt de onzekerheid die de maatregel met zich meebrengt voor de medewerkers, franchisenemers en leveranciers. "Maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven ons geen alternatief." Hij wijst erop dat speelgoedwinkels hun verkopen de afgelopen tien jaar hebben zien halveren. Ook is er een toenemende concurrentie van discounters.

Intertoys is naar eigen zeggen in gesprek met een aantal partijen over samenwerking. Zelf was het tot eind 2017 in handen van Blokker Holding. Sindsdien is het eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Alteri.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën