KLM’s Care-E robot draagt met alle liefde je koffer voor je

11 juli, 2018 door Nichal Joosse 0

KLM wil de techniek van de toekomst omarmen en lanceert daarom deze zomer een robot die je bagage kan dragen. De robot heeft de niet subtiele naam Care-E en ziet er ook uit alsof 'ie uit een Pixar-film komt gelopen. Of gerold, eigenlijk: de robot is een soort mini-zelfrijdende auto. Hij staat in verbinding met het informatiesysteem van een luchthaven en dat zorgt er voor dat als je koffer er eenmaal is opgemikt en Care-E weet waar 'ie heen moet dat altijd goed komt, zelfs als de gate verandert.

De ontzettend schattige robot zou als het goed is helemaal zijn eigen weg moeten kunnen vinden in een vliegveld, want hij is uitgerust met een Lidar-sensor en een aantal ultrasone sensoren die er samen voor zorgen dat de robot mensen en andere obstakels kan ontwijken tijdens de reis naar de gate met je handbagage. Luchthavens zijn natuurlijk uitermate geschikt voor een robot als deze, want de routes zijn simpel, duidelijk en vooral plat.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën