kookboek van de dag – review 2

8 november, 2018 door Redactie delicious. 0

Van 10 t/m 18 november is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandels de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Natuurlijk doet delicious. mee. Wij besteden elke dag aandacht aan een fantastisch kookboek, en die kookboeken kun jij winnen! Dit keer in de spotlight: Onder de Mediterrane Zon van  Nadia Zerouali onze eigen Merijn Tol.

Culinair redacteur Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden jarenlang door de Arabische wereld van Libanon tot Marokko: ze ontdekten de heerlijkste gerechten en drongen door tot in het hart van de moeders in de keuken. Met veel verhalen, simpele receptuur bomvol kruiden en specerijen, en prachtige foto’s die je meenemen op reis: voor iedereen die de Arabisch mediterrane keuken wil ontdekken. We geven je het recept voor hun Kisir waar ze zelf verslingerd aan zijn!

Kisir

hoofdgerecht (4-6 personen) | v

1 granaatappel
500 g fijne bulghur
1 bosje dille
½ bosje munt
1 bosje peterselie
1 bos lente-ui
300 g zoete kerstomaatjes
4 kleine snackkomkommers
3 eetl. tomatenpuree*
8 eetl. Turkse paprikapasta (zie pag. 13
Keukenkast)
olijfolie
citroensap
granaatappelmelasse

Stap 1
Het handigst is om het kroontje van de granaatappel er rondom uit te snijden, waarna je met je duimen de vrucht open kunt breken. Je kunt dan lekker hard op de schil meppen met een lepel zodat de pitjes eruit vallen. Vis de witte velletjes er daarna uit.

Stap 2
Besprenkel de (ongekookte) bulghur met een beetje koud water.

Stap 3
Snijd alle kruiden en de lente-ui fijn. Snijd ook de tomaatjes en komkommers fijn. Kneed met je handen de tomatenpasta en paprikapasta door de bulghur. Meng de kruiden, lente-ui, tomaatjes, komkommer en granaatappelpitjes erdoor.

Stap 4
Breng de salade op smaak met zout, olijfolie, citroensap en flink wat granaatappelmelasse.

* Tomatenpuree die je bij de Turkse of Marokkaanse winkel koopt is van betere kwaliteit dan die uit de supermarkt. Voor deze salade is dat essentieel!

RECEPT MERIJN TOL NADIA ZEROUALI 

The post kookboek van de dag – review 2 appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën