Lamborghini Aventador SVJ voor het eerst in Nederland te zien

4 december, 2018 door Redactie Carrepublic 0

De Lamborghini Aventador SVJ, het krachtigste V12-model dat Lamborghini ooit bouwde, is vanaf begin december voor het eerst in Nederland te zien. Namelijk tijdens de Masters of LXRY 2018. De Genius Edition van dit luxury lifestyle event zal gehouden van 6 tot 10 december in de RAI Amsterdam.

Aventador SVJ

De Aventador SVJ wordt in een oplage van 900 exemplaren geproduceerd. De eerste gaan begin 2019 de weg op. De aanduiding SV bij Lamborghini is mythisch: hij staat al decennialang voor Super Veloce (supersnel). De J of Jota verwijst naar een appendix in de FIA-reglementen, die aangeven aan welke eisen een auto moet voldoen om te worden toegelaten tot een bepaalde raceklasse. ‘Jota’ geeft dus aan dat een Lamborghini geschikt is voor circuitgebruik.

Recordronde op de Nordschleife

De Aventador SVJ is tot in detail klaar voor snelle rondes: hij heeft een 6,5-liter V12 met een vermogen van 566 kW/750 pk en een koppel van 720 Nm. Samen met een gewicht van 1.525 kg leidt dat tot een vermogen-gewichtverhouding van 1,98 kg/pk. Het resultaat: een sprint van 0-100 km/u in 2,8 seconden (van 0-200 km/u in 8,6 sec.) en een topsnelheid van ruim 350 km/u. De Aventador SVJ heeft op de Nürburgring bewezen dat hij de ‘Jota’ in de typeaanduiding met ere draagt: op de legendarische, 20,6 km lange Nordschleife zette hij een recordtijd van 6.44,97 min neer.

Exclusief

De Lamborghini Aventador SVJ zal altijd een exclusief model blijven door de beperkte productie van 900 exemplaren. Wil je hem ooit in het echt zien dan lijkt Masters of LXRY een mooie kans om dat te realiseren.

Lamborghini Aventador SVJ-2
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën