Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb klassiek autisme

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje met klassiek autisme.

Het was Kerstmis en de kerstvakantie was aangebroken. Ik was op school 'minder' slim dan andere meisjes uit mijn klas en ik begreep ook niet echt alles. Dus ik moest speciaal onderwijs volgen. Ik moest keihard huilen, want ik wilde mijn vriendinnen niet achterlaten. Mijn eerste schooldag ging ook niet helemaal lekker. Ik stond daar in de gang naar de deur van mijn klas te kijken en wilde eigenlijk niet naar binnen. De lerares heeft mij bijna letterlijk naar binnen moeten sleuren en zei ‘Jij bent vast Vera. Welkom!’. Ze stond op en wees me vriendelijk mijn plek aan. Ik zat naast Milou, een meisje dat ik al kende in mijn buurt, dus dat was fijn. Ik zat in een klas met dertien kinderen, en schrok hier best van. Ik had meer kinderen verwacht.De maanden vlogen voorbij. Een paar maanden later kwam er een nieuw meisje bij: Marieke. Ik had een slecht gevoel bij haar. Ik vond haar eigenlijk een echte bitch. Uiteindelijk was ze gelukkig niet zo. We zijn later echte vriendinnen en vertelden elkaar alles. Ze vertelde mij dat ze ‘klassiek autisme’ had. Maar wat is dat? Ik ging er meer over opzoeken. Wat blijkt? Ik heb ook klassiek autisme. Ik werd hier erg down van en wilde niet meer leren. Aan het einde van het jaar bleek het dat mijn cijfers niet goed genoeg waren om naar de middelbare school te gaan. Het jaar daarna snakte ik dan ook echt naar zomervakantie, ik wilde zo graag naar de middelbare school!

Het was een leerzaam jaar, met ups en downs . Nu heb ik het moeilijk en moet ik nog een jaar in groep 8 en ben ik al dertien jaar. Maar ik heb het geaccepteerd, wat ik in het begin niet deed, maar heb het nog steeds erg moeilijk.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Lees ook:

Beeld: iStock

..
lees verder

10 redenen waarom Riverdale je nieuwe favoriete serie is

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Vanaf de allereerste minuut van Netflix’s Riverdale zijn we hooked. We kunnen niet stoppen met kijken naar de levens van Betty, Archie, Veronica, Cheryl en Jughead in het mysterieuze stadje Riverdale. Geen idee over wie we het hebben? Lees dan snel verder, want deze serie à la Pretty Little Liars moet je zien!

Op de redactie zijn we dol op series vol drama en mysterie en daarom zijn we al jaren fan van Pretty Little Liars. Helaas komt er dit voorjaar een einde aan deze spannende serie, maar niet getreurd! Er is namelijk een nieuwe serie vol drama, mysterie en romance. We hebben er al vaker over geschreven en geloof ons, dit wordt je nieuwe favo serie...

1. De serie is de perfecte mix tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars
Moord, familiedrama, liefde, fantastische kleding en vriendschap? Riverdale heeft het allemaal. Ennuh, laten we de knappe boys niet vergeten. ;-) Gossip Girl, wie…?

2. Cole Sprouse
De voormalig ‘The Suit Life of Zack and Cody’ acteur is volwassen geworden. En hoe… fiet fieuw! We krijgen het er spontaan warm van.

3. Er komt een tweede seizoen

Niets zo vervelend wanneer je net lekker in een serie zit en de zender besluit te stoppen met het uitzenden. Riverdale is nu al zo’n succes dat er een tweede seizoen is aangekondigd. 

4. Zombies

Ben jij fan van The Walking Dead? Dan moét je deze serie zeker gaan volgen. De kans is namelijk groot dat er zombies naar Riverdale komen. Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot. De producent van Riverdale is namelijk de maker van de populaire stripboekenserie ‘Afterlife With Archie’. In deze serie vechten Archie en zijn vrienden tegen een zombie apocalyse. 

5. Cheryl Blossom

Cheryl is de ultieme bitch en heeft altijd haar woordje klaar. Dit zorgt voor memorabele uitspraken à la Mean Girls. Watch out Regina George, there is a new bitch in town.

6. De kledingstijl van Veronica Lodge
Veronica is een (ex) New York city mean girl die precies weet hoe ze zich moet kleden. Haar vader was namelijk mega rijk voordat hij naar de gevangenis moest voor het verduisteren van geld (GG nostalgie iemand?) en heeft daarom een kast waar je ‘u’ tegen zegt.

7. Jasons moordenaar

Yes! Er is stiekem al verklapt dat we dit seizoen van Riverdale al weten wie Jason Blossom heeft vermoord. We hoeven dus niet zeven seizoenen te wachten zoals bij een andere serie die we kennen... *kuch* Pretty Little Liars *kuch*.

8. Sterke onderwerpen
De makers van Riverdale zijn niet bang om ook zwaardere onderwerpen naar voren te laten komen zoals racisme, depressie en seksueel misbruik. Ook weten ze een goede connectie te maken met het publiek door in te spelen met kwesties die nu spelen onder jongeren.

9. Stranger Things Barb is terug!

Barb was onverwacht de held van de serie Stranger Things en nu is ze terug. Actrice Shannon Purser heeft namelijk een rol weten te bemachtigen in Riverdale. 

10. Archie Andrews
Zucht...

Het allereerste seizoen van Riverdale is te zien op Netflix.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

..
lees verder

JAAA! Er komt een nieuwe film à la Pitch Perfect en High School Musical

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Word je ook altijd zo vrolijke van muzikale films als Pitch Perfect, La La Land en High School Musical? Een meeslepend verhaal én prachtige nummer zijn de ingrediënten voor een perfecte bioscoopdate. Als je weer eens wilt swingen in de bioscoopstoel dan hebben we goed nieuws. Hou je vast, er komt een nieuwe film uit à la Pitch Perfect en High School Musical! Lees verder voor alle details. 

Swingende film

Pitch Perfect en High School Musical heb je vast al tientallen keren gezien. Daar komt binnenkort een muzikale film bij! Het leukste is dat de film van Nederlandse bodem komt. En een beetje van Surinaamse bodem ;-). De film waar we het over hebben is SING SONG! In de muzikale film SING SONG wordt de 16-jarige Jasmine uitgenodigd voor een song-contest in Suriname. Vol enthousiasme vertrekt ze met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder. Maar met haar zoektocht zet ze zowel haar vriendschap met Stijn als het winnen van de wedstrijd op het spel. Dan doet ze een bijzondere ontdekking die alles op zijn kop zet...

Eerste beelden

De muzikale film, die vanaf 19 juli in de bioscoop draait, belooft dé bioscoophit van deze zomer te komen. Girlscene heeft de primeur van de trailer; jij bekijkt de beelden van SING SONG als een van de eersten!  


 Sing Song draait vanaf 19 juli draait in de bioscoop!

Wat is jouw verborgen talent? 

In SING SONG draait alles om het ontdekken van je roots en verborgen talent. Want dat heeft iedereen! Ook jij hebt een talent, ook al weet je misschien nog niet wat dat talent is. Wil jij erachter komen waar jij goed in bent? Doe de onderstaande quiz en wie weet leer je nog iets over jezelf. 

1. Waar was je tot je 12e jaar het liefst mee bezig? 
A) Dansen, muziek, shows geven
B) Tekenen, knutselen, schilderen
C) Hockeyen, tikkertje, verstoppertje
D) Verhalen, boeken, films

2. Welk woord past het best bij jou?
A) Gangmaker
B) Dromer
C) Doener
D) Denker

3. Welke film kijk jij het liefst? 
A) Pitch Perfect
B) Mean Girls
C) The Hunger Games
D) The Devil Wears Prada

4. Waar geef jij het meeste geld aan uit? 
A) Kleding
B) Make-up
C) Sportschool/club abonnement
D) Boeken en films

5. Hoe ontspan jij het meest?
A) Door jouw favoriete muziek
B) Door creatief bezig te zijn 
C) Door te bewegen
D) Door een serie, film op boek

6. Wat zijn jouw favoriete schoenen?
A) Ballerina's
B) Boots
C) Sneakers
D) Hakken

Heb jij de meeste A's? 

Dan ben jij muzikaal!
Muziek loopt als een rode draad door je leven. Je hebt het liefst altijd muziek op en als er een nieuw nummer van jouw favoriete artiest uitkomt dan kan je dag niet meer stuk. Muziek is jouw ultieme talent. Instrumenten bespelen, zingen, nummers schrijven, deuntjes creëren, dj'en: kies de vorm die het beste bij jou past!

Heb jij de meeste B's?

Dan ben jij creatief!
Al zolang jij je kan herinneren ben jij creatief bezig. Jij bent degene die aan het knutselen, tekenen of schilderen was. Creatief bezig zijn is voor jou de manier om te ontspannen en happy te worden. Hoe gaaf zou het zijn om je eigen expositie te hebben? Of een coole Tumblr-pagina te hebben met jouw eigen foto's? Doe wat met jouw gekregen talent!

Heb jij de meeste C's?

Dan ben jij sportief!
Jij bent altijd actief bezig. Sporten is jouw uitlaatklep; dé manier om je hoofd leeg te maken. Een kantoorbaan? Niks voor jou. Als je even niet beweegt, word je chagrijnig en zit je niet lekker in je vel. Je kunt dus wel zeggen dat je sport nodig hebt om je gelukkig te voelen. Waarom doe je niet meer met jouw sportieve talent? Je bent er goed in en het maakt je gelukkig. Een win-win situatie!

Heb jij de meeste D's?

Dan ben jij een schrijftalent!
Als je met iets zit, kun je jezelf beter uitdrukken op papier. De woorden verschijnen zo in je hoofd en je zet vlekkeloos een prachtig verhaal in elkaar. Wat jij schrijft of vertelt raakt mensen vaak. Je hebt niet alleen een grote woordenschat, maar ook een goede mensenkennis. Jij hebt er niet lang voor nodig om iemand te doorgronden. Jouw grote talent ligt dus in het schrijven. Of je nu verhalen, rapporten, brieven of blogs schrijft; hier ligt jouw kracht!

Lees ook: 

*Dit is een samenwerking

..
lees verder

30 simpele dingen waar je direct gelukkig van wordt

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  
In de koude, natte winter lijkt soms alles tegen te zitten. De dagen worden steeds donkerder en je bent steeds vermoeider aan het einde van de dag. Gelukkig zijn er heel veel simpele en alledaagse dingen die ons weer gelukkig en vrolijk maken. Girlscen.....
lees verder

Dé festival trends van 2017 + WIN tickets Amsterdam Open Air

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Dít product is de enige shampoo die je ooit nog nodig hebt

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Ligt er een verrassend beautyproduct in de schappen? Dan springt de Girlscene redactie er meteen bovenop. Helemaal als het om haarproducten gaat, want zo zijn we nog steeds op zoek naar dé holy grail shampoo. En goed nieuws, die shampoo is dichterbij dan je denkt. Toen we een mysterieus berichtje ontvingen over een revolutionaire shampoo, wisten we het meteen: hier willen we meer over weten. Wil jij weten waarom dit product de enige shampoo is die je ooit nog nodig hebt? Lees dan mee.

Testpanel

Zo'n anti-roos shampoo hè, dat droogt je haar toch uit? Tegenwoordig niet meer! Maak kennis met een shampoo die je haar reinigt, beschermt én verzorgt! Omdat meerdere reviews meer zeggen dan één, hebben we twintig Girlscene-lezeressen gevraagd om de shampoo uitgebreid te testen. Wat blijkt? Jullie zijn net zo enthousiast als wij. En nu wil je natuurlijk weten over welke shampoo we het hebben. Head & Shoulders 3-Action Formule!

Lovende resultaten

Het testpanel is het meest enthousiast over de geur van Head & Shoulders 3-Action Formule, maar liefst 90% vindt dat de shampoo lekker ruikt. Daarnaast heeft 80% van de lezeressen ondervonden dat haar lokken enorm veel glans krijgen na gebruik van de shampoo. "Mijn haar glansde meer dan voorheen," schrijft een lezeres in haar review. Ook merken veel lezeressen op dat hun haar meer volume heeft: "De shampoo geeft veel volume aan mijn haar, mijn haar ziet er heel verzorgd uit." Het product is zeer geschikt voor meiden met vet haar, zo blijkt ook uit ons testpanel; 85% vindt dat de shampoo het haar goed reinigt. "Normaal moest ik mijn haar elke dag wassen omdat het super snel vet wordt. Met deze shampoo was het na twee dagen nog steeds niet vet! Ik heb het toen wel weer gewassen omdat dat wel zo fris is, maar deze shampoo is echt super voor meiden met vet haar," luidt een reactie. Zoals de meeste mensen verwachten, zorgt Head & Shoulders écht voor minder roos. “Het gaf verrassend meer volume en mijn roos werd meteen iets minder,” aldus een tester.

De voordelen op een rijtje

1. Het reinigt je haar goed
Het reinigt je haar en hoofdhuid optimaal én werkt goed tegen roos.

2. Het beschermt je haar
Terwijl de anti-roos bestanddelen hard werken om de roos veroorzakende schimmels te doden zorgt de formule van de shampoo tegelijkertijd voor een langdurige bescherming tegen roos. Aka: zeg maar dat tegen roos!

3. Het verzorgt je haar
Misschien ben je bang dat zo'n shampoo je haar droger maakt, maar dat is bij deze shampoo niet het geval. Head & Shoulders 3-Action Formule is juist een verzorgende shampoo waardoor je haar na het wassen gehydrateerd voelt. Just the way you like it.

4. Het maakt je haar net zo zacht als iedere andere goede shampoo
Je wilt je haar zacht en vitaal houden en deze shampoo geeft je dat.

5. Het schuimt net zo goed als bekende shampoos
Door het schuim voelt je haar lekker schoon aan na het wassen. No worries, de Head & Shoulders 3-Action Formule shampoos schuimen prrrrima!

6. Het ontklit net zo goed als andere shampoos
Niets zo vervelend als haar dat in de klit zit na het wassen, maar met deze shampoos is dat gelukkig niet het geval.

Dankzij deze formule hoef je nooit meer te kiezen tussen een anti-roos shampoo en een zogenaamde cosmetische ('gewone') shampoo, omdat het de voordelen van allebei in één heeft. Het verzorgt en vertroetelt je hoofdhuid, dus zeg maar dag tegen roos, irritatie en bad hair days. 


In de schappen vind je de volgende producten:
3-Action Fresh & Clean: Classic, Menthol Fresh, Apple Fresh, Citrus Fresh
3-Action Herstellende Hoofdverzorging: 3-Action Easy Look: Jeukende Hoofdhuid, Voedende Verzorging, Sensitive
3-Action Instant: Glad & Zijdezacht, Extra Volume, Bescherming & Verzorging, Dik & Sterk Instant Kalmering, Instant Droge Hoofdhuid, Instant Oil Control
3-Action For Men: Male Care, Anti-Haaruitval

Meer weten weten over de shampoos? Kijk dan hier.

Lees ook:

Beeld: iStock

*Dit is samenwerking met Head & Shoulders

..
lees verder

Sommige zonnebrandcrèmes beschermen minder goed dan ze beloven

Door: Nieuws   / 24 mei, 2017  
Drie zonnebrandcrèmes falen faliekant in de test van de Consumentenbond. De SPF 30 crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat) bieden veel minder bescherming tegen UVB-stralen dan zij op de verpakking beloven...
lees verder

De lekkerste homemade yoghurt-fruit ijsjes maak je zo

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Jeeeeh, wat worden we blij van dat zonnige weer. En bij zulke tropische temperaturen hoort natuurlijk een fris en fruitig recept. Wat dacht je van heerlijke yoghurt-fruit ijsjes voor de juiste dosis verkoeling? Ijs is heerlijk, maar smaakt nog beter wanneer je het zelf hebt gemaakt. Met dit makkelijke, maar vooral heerlijke recept maak jij je eigen homemade ijsjes. Buiten dat ze heerlijk en verfrissend zijn, zien ze er erg leuk en kleurrijk uit!

Deze ijsjes zijn ideaal als toetje na een zomerse barbecue, maar ook perfect als verkoelende snack tijdens de warmste uurtjes van de dag. Door het gebruik van verschillend fruit creëer jij de meest kleurrijke ijsjes die je het liefst meteen wilt opeten. Het leuke van dit recept? Je kunt smaken eindeloos variëren. Kies nu voor de smaken bosbes, aardbei, kiwi en sinaasappel en probeer de volgende keer wat anders. Kies dan bijvoorbeeld frambozen en citroen en je hebt een totaal ander ijsje.

Om deze heerlijke yoghurt-fruit ijsjes te maken heb je de volgende dingen nodig:

Benodigdheden
♥ 1 bakje griekse yoghurt
♥ Vers fruit naar keuze
♥ 100 gr granola
♥ Honing
♥ IjsvormpjesStap 1: Doe verschillende soorten fruit in de vormpjes. Voeg vervolgens wat Griekse yoghurt toe, daarna weer wat fruit en dan weer wat yoghurt.

Stap 2: Sla vervolgens de lucht uit het vormpjes en druk het fruit wat aan. Probeer het fruit een beetje tegen de zijkant aan te drukken, zodat de ijsjes er straks kleurrijk uitzien.

Stap 3: Doe wat granola in een bakje en voeg hier wat honing bij totdat de granola goed aan elkaar blijft plakken. Dit is belangrijk, anders valt de granola straks van je ijsje.

Stap 4: Voeg de granola als laatste toe in de vormpjes en druk het met een lepel stevig aan. Vervolgens prik je de stokjes in het midden van het ijsje en zet je de ijsjes in de vriezer.

Stap 5: Wacht zo’n 3 uur en dan zijn de ijsjes klaar. Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen moet je wel eventjes wachten, want anders trek je de ijsjes kapot. Laat ze 10 minuten staan en verwarm de zijkanten daarna met wat warm water. Vervolgens trek je de ijsjes gemakkelijk uit de vormpjes.

Lees ook: 

..
lees verder

Dit symbolische detail in 13 Reasons Why verandert hoe je naar de serie kijkt

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

De kans is groot dat je alle afleveringen van 13 Reasons Why al hebt gezien - hoe kan het ook anders met zo'n verslavende serie. Maar is het jou ook opgevallen dat er een symbolisch detail in 13 Reasons Why verstopt zit? En ja, dit detail zit in élke aflevering... Lees maar mee!

Belichting

Het symbolische detail heeft te maken met de belichting. De scènes waarin Hannah Baker nog leeft zijn gefilmd met warme tonen. Wanneer Hannah niet meer leeft, is het beeld een stuk koeler. Dat is dus geen toeval, de makers hebben het expres zo gefilmd!

Grote rol

Grote kans dat dit detail je nog niet is opgevallen. Maar toch heeft het grote invloed op het gevoel dat je bij de scènes hebt. Waarschijnlijk heb je een veel warmer gevoel bij de beelden waar Hannah nog leeft en een verdrietiger gevoel bij de scènes dat ze er niet meer is. Daar heeft de belichting een grote rol bij gespeeld. 

Ander oog

Als je 13 Reasons Why opnieuw kijkt en dit detail je nog niet eerder was opgevallen dan bekijk je de afleveringen wellicht met een heel ander oog!

Voor Hannahs dood:

Na Hannahs dood: 

Lees ook: 

Beeld: Brunopress | Bron: Seventeen.com

..
lees verder

In deze winkel scoor je NU een opblaasbaar lounge-eiland

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

De opblaasbare flamingo, watermeloen en unicorn kennen we inmiddels allemaal. Maar wil je deze zomer écht chillen? Dan heb je meer aan een waar lounge-eiland. Een budgetketen verkoopt het opblaasbare lounge-eiland en het internet gaat los! Lees snel verder waar je het lounge-eiland kunt bemachtigen, want ze vliegen de over de toonbank. 

Chillste zomer ooit

De opblaashype gaat vrolijk verder bij Lidl! De budgetketen verkoopt een opblaasbaar lounge-eiland waarmee jij sowieso de chillste zomer ooit krijgt. Het eiland heeft een afneembaar zonnedak dat voorzien is van een venster met een UV bescherming 50+. Ook aan zomerse drankjes is gedacht, er zijn twee geïntegreerde drankhouders.

Hete zomerdag

En je hoeft niet alleen te dobberen, het eiland is groot genoeg om met meerdere mensen op te liggen. Prima vertoeven op een hete zomerdag! Voor € 75 kun je er al eentje scoren. Maar hé, dan heb je er wel de hele zomer plezier van! 

Het opblaasbare lounge-eiland is nu verkrijgbaar op de website van Lidl.  

opblaasbaar eiland lidlopblaasbaar eiland lidl

Lees ook: 

Beeld: Lidl

..
lees verder

Monica Geuze reageert voor het eerst op breuk met Lars Veldwijk

Door: Girlscene RSS   / 24 mei, 2017  

Niemand had de breuk tussen Monica Geuze en Lars Veldwijk zien aankomen. De vlogger en de voetballer wonen weliswaar ver uit elkaar (hij voetbalt in Noorwegen), maar Monica gaf eerder aan dat de langeafstandsrelatie 'beter dan verwacht' ging. Toch is de vlogger weer vrijgezel en ze reageert voor het eerst op de breuk met Lars.

Drukke agenda's

Een halfjaar geleden werd bekend dat Monica, na een lange knipperlichtrelatie met Lil' Kleine, gelukkig was met Lars Veldwijk. De voetballer was al gauw in haar vlogs te zien en het leek een match made in heaven. Toch mocht het niet zo zijn. De lange afstand en de drukke agenda's maakte het lastig om elkaar te blijven zien. 

Vlogpauze

Het nieuws kwam naar buiten nadat Monica een vlogpauze had ingelast. Ze heeft dus nog niet gereageerd op de breuk met Lars in haar vlogs, maar heeft er wél wat over gezegd in het radioprogramma Bij Ingmar. 

Andere aanpak

Monica legt uit dat ze haar volgende relatie heel anders zou aanpakken. "Mocht ik ooit nog een vriend krijgen dan gaan we dat heel rustig doen qua vlogs," vertelt ze. "Zo lang heeft de relatie niet geduurd en het is meteen out in the open." Monica is van plan om de breuk wel te benoemen in haar komende vlogs, maar over de reden van de breuk wil ze niks kwijt. Ze is na de roerige relaties met Lil' Kleine en Lars Veldwijk helemaal klaar met mannen die in the picture zijn. "Het liefst heb ik een of andere accountant uit Brabant die niemand kent, lekker undercover," lacht Monica. "Lijkt me heerlijk!"

Lees ook: 

Beeld: Brunopress

..
lees verder

tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta

Door: Redactie delicious.   / 24 mei, 2017  
‘In de zomer zijn gele tomaten overal te koop. Je kunt ook gele cherrytomaatjes nemen, zeef de soep dan wel om de velletjes eruit te halen en houd een paar tomaatjes als garnering apart. Uiteraard kun je deze soep ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer de soep met een knapperige knoflookciabatta’.....
lees verder

Je bent niet de enige die…

Door: Girlscene RSS   / 23 mei, 2017  

Je bent niet de enige die een ander kapsel wil en vervolgens alleen de puntjes laat knippen. Of schoenen koopt in de winkel die uiteindelijk toch niet zo lekker zitten.... En je bent niet de enige die de Franse Vogue koopt omdat het Vogue is, terwijl je geeneens Frans spreekt. Wekelijks zet Girlscene de leukste herkenbare 'je bent niet de enige die...'-momenten op een rijtje. Komen de volgende situaties jou bekend voor? 

Je bent namelijk niet de enige die...

... op een luie ochtend altijd naar vrienden appt dat je allang je bed uit bent terwijl je eigenlijk pas net wakker bent. 

... stiekem de theme song van je favoriete serie heel leuk vindt en daarom het liefst tien keer opnieuw luistert. 

... het updaten van je computer het liefst eeuwig uitstelt. 

... sneller 100 euro aan goedkope schoenen spendeert die je uiteindelijk allemaal maar een paar keer draagt dan 100 euro aan één paar goede schoenen spendeert die jaren meegaan. 

... nog steeds niet weet wat de wassymbolen op de labels van kleding precies betekenen.

... bij een fastfoodrestaurant één keer in de zoveel tijd alleen een salade bestelt om 'gezond' te doen terwijl je weet dat het net zo vet is als een burger.


... elke keer toch weer voor dat mooie telefoonhoesje met de leuke afbeelding gaat in plaats van het saaie en stevige hoesje dat je eigenlijk nodig hebt.

... precies weet welke tattoo je wi maar hem niet durft te laten zetten.

... stiekem de zoete koffie van Starbucks helemaal niet lekker vindt. 

... jezelf langs alle verleidelijke eettentjes en fastfoodrestaurants groot weet te houden om vervolgens op het einde van de avond eten te bestellen.

... je computer pas 'opschoont' van alle overbodige bestanden wanneer je harde schijf echt helemaal vol is. 

... stiekem weleens in de kledingkast van je zus/moeder/huisgenoot neust om te kijken wat voor leuks ze allemaal hebben. 


... elke keer als je naar een 3D-film een nieuwe bril moet kopen.

... iedere ochtend veel te veel suiker door je ontbijt doet.

... opruimen verschrikkelijk vindt, maar schoonmaken eigenlijk wel leuk vindt (of andersom natuurlijk). 

... elke ochtend eigenwijs je tas op een andere stoel blijft leggen in het OV zodat niemand naast je komt zitten. 

... de chocoladeletters, pepernoten en chocoladekransjes van december mist. 

... het liefst een hele outfit bij elkaar shopt voor dat ene item dat je nodig hebt en daarom altijd meer geld kwijt bent dan de bedoeling is.

... een echte pro in researchen van de social media accounts van iemand die je leuk vindt. 

... in eens heel slecht in researchen is als het om schoolprojecten gaat. 

Komt dit jou bekend voor? En weet jij nog een leuke 'Je bent niet de enige die...'? Stuur deze dan naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Je bent niet de enige die' en maak kans op een goed gevulde goodiebag.  

Lees ook:

Beeld: iStock

..
lees verder

13 kleine (wetenschappelijk bewezen) dingen waardoor je meteen gelukkiger wordt

Door: Girlscene RSS   / 23 mei, 2017  

Zit je er even helemaal doorheen? Dan wordt het tijd om daar iets aan te doen! En dan bedoelen we niet meteen je leven omgooien door met school te stoppen of je relatie te verbreken. Kleine dingen kunnen je al een stuk gelukkiger maken. Een mandarijntje eten bijvoorbeeld. Of een groene achtergrond nemen op je computer. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat deze kleine aanpassingen jouw mood meteen kunnen boosten. Oh, happy day! 

1. Eet een mandarijn. Een onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van een mandarijn positieve gevoelens opwekt.

2. Brand een vanille-geurkaarsje. Volgens een onderzoek wakkert een vanillegeur ook positieve gevoelens aan én heeft het een ontspannend effect. 

3. Doe een 'happy walk': sta rechtop, rol je schouders naar achter en voeg een 'hop' aan je loopje toe. Je houding en loopje kunnen veel voor je humeur doen volgens een recente studie. 

4. Bel je moeder. Volgens een onderzoek zorgt de stem van je moeder ervoor dat je meteen meer ontspannen bent en meer geluksstofjes aanmaakt. 

5. Aai jouw huisdier. Onderzoek heeft uitgewezen dat je geluksstofjes aanmaakt als je een (zacht) dier aait. 

6. Ruim je bureau op. Een rommelig bureau kan behoorlijk op je zenuwen werken en zorgt voor een onrustig gevoel. Door een rommelig bureau op te ruimen, ruim je ook een beetje jouw rommelige hoofd op. 

7. Verander je desktop-achtergrond in de kleur groen. Deze kleur wordt geassocieerd met geluk, comfort, vrede, hoop en enthousiasme. 

8. Als je niet lekker in je vel zit, luister je het liefst naar zielige muziek. Niet doen! Zet juist opzwepende muziek op om jouw humeur te verbeteren. 

9. Eet jouw favoriete maaltijd of snack niet te vaak. Als je jouw favo eten bewaart voor speciale moment, zul je er meer van genieten én gelukkiger door worden. Dit is bewezen met een onderzoek waarbij een groepje chocoladeliefhebbers hun favoriete lekkernij een week niet aten, terwijl een ander groepje elke dag chocola at. Het groepje dat na een week weer chocola at, was blijer en gelukkiger dan het andere groepje. 

10. Investeer in ervaringen in plaats van spullen. Je wordt veel gelukkiger van een leuke herinnering aan dat spetterende concert, dat wilde feestje of die onvergetelijke vakantie dan van een duur jurkje dat je eigenlijk te eng vindt om aan te trekken. De wetenschap ondersteunt dit! 

11. Ga naar buiten. Het daglicht en de frisse lucht doen wonderen voor je humeur. 

12. Vertel wanneer je iets dwars zit. Ergernissen voor je houden doen je alleen maar ellendiger voelen en doet bovendien niks voor de band met degene aan wie jij je ergert. Door erover te praten valt er een last van je schouders af en kun je je weer op positieve dingen focussen. 

13. Probeer gelukkiger te worden! In een onderzoek kwam naar voren dat mensen die muziek luisterden met de intentie om blijer te worden, ook daadwerkelijk blijer worden dan mensen die het helemaal niet proberen.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: elle.com

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën