Lifestyle

Bewezen: voor tien uur ’s morgens beginnen met werken is slecht voor je

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  

Goed nieuws voor iedereen die ’s ochtends niet uit zijn bed te branden is en minstens drie kopjes koffie nodig heeft om op te starten. Volgens een onderzoek uit Engeland is het namelijk super slecht voor je gezondheid om vroeg te beginnen. Het is veel gezonder om lekker even te snoozen, yes! Dit is de reden waarom slaap zo belangrijk is.

Lig jij elke ochtend uren in bed terwijl de wekker allang is afgegaan? Je bent niet alleen. ;-) Veel mensen hebben moeite om ’s ochtends uit bed te komen. Toch wordt er van ons verwacht dat we elke dag vroeg op kantoor of school aanwezig zijn. Volgens het onderzoek van Paul Kelley is dat helemaal niet gezond. Beginnen met werken of leren voor tien uur kan zelfs gevaarlijk zijn. Wait what?!

Slaaptekort

Wanneer we de dag vóór tien uur beginnen dan is de kans groter dat we ziek, vermoeid of gestrest raken. Dit komt omdat we een slaaptekort opbouwen wat kan oplopen tot zo’n tien(!) uur per week. Door het slaaptekort zijn we vatbaarder voor ziektes, stress, gewichtstoename en een hoge bloeddruk. Daarnaast zorgt slaaptekort ervoor dat ons langetermijngeheugen achteruit gaat en we sneller kiezen voor drugs en alcohol. Volgens Kelley kunnen we beter luisteren naar onze biologische klok, die is een stuk gezonder.

Onderzoek

Uit het onderzoek werd duidelijk dat we ook slechter gaan presteren wanneer we vroeg beginnen. Dit omdat we ons minder goed kunnen concentreren. Zo hebben kinderen onder de tien jaar voor half negen moeite om zich te concentreren. Een zestienjarige kan zich zich pas na tien uur concentreren en studenten pas na elf uur.

Wij beginnen morgen dus een uurtje later. Slaap lekker. ;-)

Bron: Telegraph, The Guardian | Beeld: iStock

..
lees verder

Girls Issues: ‘Ik weet niet of hij verliefd is of een grap met me uithaalt’

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een jongen uit haar klas.

Beste Girlscene,

Ik denk dat ik verliefd ben op een jongen uit mijn klas. Eerst vond ik hem niet leuk, maar ongeveer een maand geleden begon hij te doen alsof hij mij wél leuk vond. Hij begon me te plagen, maar ik dacht dat hij me toch niet leuk vond en het maar een grap was. Ik zei tegen hem: “Als je me leuk vindt kan je het gewoon zeggen hoor”. Nou, toen liet hij dus duidelijk merken dat hij me niet echt leuk vindt. Maar ik weet nu even niet hoe het zit.

Hij plaagt me door te doen alsof we een stel zijn en flirt op een sarcastische manier met me. Maar ik weet niet zeker of hij echt een grap maakt of dat hij me misschien wel stiekem leuk vindt. Misschien probeert hij gewoon aandacht te trekken. Jongens durven nou eenmaal niet altijd hun gevoelens te uiten, dus misschien is plagen zijn manier om mij te versieren.

Nu zijn we een maand verder en hij plaagt me nog steeds. Hij zoekt steeds vaker contact door bijvoorbeeld per ongeluk tegen me aan te lopen of naast me te komen zitten. Ik denk dat hij misschien verliefd op me is doordat klasgenoten van hem steeds tegen me zeggen dat hij me verkering gaat vragen. Ze denken dat hij echt verliefd op me is. Maar vriendinnen van mij denken dat hij juist niet verliefd op me is, omdat ze hem raar vinden. Ze weten alleen niet dat ik waarschijnlijk wel verliefd ben op hem… Naja, hij is ook wel een raar persoon. Maar naast dat hij me plaagt, doet hij wel gewoon aardig tegen me. 

Ik vraag me echt af of hij me leuk zou kunnen vinden en hoe ik subtiel aan hem kan laten zien dat ik hem wél leuk vind. Als ik nog lange met deze vraag rond blijf lopen word ik misschien gek of onzeker. Dat heb ik namelijk al eerder meegemaakt met mijn vorige crush. Ik ben ongeveer een jaar als een gek achter hem aan gelopen, omdat ik niet wist hoe hij over me dacht. Het was tijdverspilling. Het liefst wil ik gewoon een duidelijk antwoord van hem, zodat ik weet hoe het tussen ons zit. Ik denk dat ik af en toe gewoon naar hem moet glimlachen en soms een gesprek met hem moet beginnen.

Ik zou graag jullie mening willen horen. Alvast bedankt voor de moeite!

Kus,
Ellen P.

probleem verliefd klasgenotenHoi Ellen,

We begrijpen dat dit erg moeilijk voor je kan zijn. Misschien moet je zelf inderdaad wat meer laten blijken dat je hem toch echt wel leuk vindt. Zoals je zelf al zegt: probeer wat vaker oogcontact te maken en zoek momenten uit waarop je even met hem kunt praten. Het hoeft niet eens een heel lang gesprek te zijn, want korte gesprekjes kunnen ook gewoon heel leuk zijn. Begin bijvoorbeeld over het huiswerk of over andere dingen op school. Je kunt aan zijn reactie en aan jullie gesprek wel merken of er een goede klik is tussen jullie. Is dat zo? Dan is de verliefdheid waarschijnlijk wederzijds.

Het is en blijft heel moeilijk om te zien of iemand je leuk vindt, of toch liever gewoon vrienden blijft. Om het net iets makkelijker voor je te maken hebben wij een artikel geschreven met alle dingen waaraan je kunt zien of hij jou ook ziet zitten.

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

..
lees verder

5 effectieve manieren om van je snor af te komen

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  

Sommige meiden zijn gezegend met dunne en blonde babyhaartjes boven hun lip, maar bij sommige meiden zijn de haren duidelijk te zien. Ben jij een van die meiden? Dan ben je altijd bezig met het weghalen van die verdomde snor. Eerlijk is eerlijk: een snor is écht niet charmant, en daarom doe jij er alles aan om deze te verwijderen. Wij hebben vijf effectieve manieren voor je op een rijtje gezet waardoor jij van je snor afkomt.

Je mag het onzin vinden en de haren lekker laten staan. Maar wij begrijpen goed dat jij liever niet rondloopt met donkere snorharen. Helaas hebben veel meisjes hier last van. Girlscene heeft vijf manieren om die snor te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

✰ Epileren
Heb je last van een paar haartjes hier en daar? Dan is epileren de juiste manier voor jou. Pak je pincet erbij en trek de donkere haartjes eruit. Het is lastiger om de lichte haartjes te spotten als je deze er ook uit wilt trekken. Breng wat mascara aan op de haartjes en ze zijn ineens zichtbaar, super handig! Omdat je met epileren het hele haarzakje verwijdert blijven de haartjes lang weg.

✰ Waxen
Waxen is een stuk eenvoudiger dan epileren, in een strip zijn (bijna) alle haren weg. Er zijn speciale waxstrips voor het gezicht waarmee je jouw snor in één klap weghaalt. Het nadeel is dat de haartjes wat langer moeten zijn, omdat korte haartjes niet aan de strip kleven. De huid blijft een tijdje rood na het waxen, dus zorg dat je nergens meer heen hoeft. Ook bij het waxen verwijder je het haarzakje, je bent daarom best een tijdje van je snor af.
snor
✰ Bleken
Geen zin in pijnlijke ontharing? Dan bleek je de haartjes gewoon. De haartjes vallen hierdoor niet op en jij hoeft geen pijn te lijden. Je koopt een ontkleuringscrème gewoon bij Douglas. Het is eigenlijk hetzelfde als je haar blonderen, maar dan met je snor. Lees goed de gebruiksaanwijzing, want bleken is niet zonder gevaar. Als je het bleeksel te lang op de huid laat zitten kan het schadelijk zijn, pas hiermee op.

✰ Ontharingsveer
Je kent ze wel: van die ijzeren veertjes met twee handvaatjes aan de uiteindes. Je beweegt deze over de snorharen en daardoor trek je ze eruit. Je kunt deze dingen bijna overal kopen en ze kosten amper wat. De haarzakjes worden meegetrokken, daarom blijven de haren lang weg. Je bestelt een ontharingsveertje hier, voor slechts zeven euro.

✰ Laseren
Laseren is een duur grapje, maar je bent dan wel voor altijd van de haren af. Nooit meer ontharen en nooit meer stressen om die snor… Tijdens het laseren worden de haarzakjes permanent verwijderd, als je dit lang genoeg volhoudt groeit het haar nooit meer terug. Je hebt ongeveer zes tot tien behandelingen nodig en het kost rond de vijftig euro per behandeling. Het kost wat, maar daarna ga je snorloos door het leven.

Beeld: iStock

..
lees verder

Oei, dit is wat je telefoon met je brein doet

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  
"Ik wil minder op mijn telefoon zitten", klinkt herkenbaar? We zijn ons allemaal bewust van de gevolgen van smartphones en sociale media - en we weten ook dat zo nu en dan een pauze van technologie ons niet slecht zou doen. Maar volgens Harvard Busines.....
lees verder

6 activiteiten die je stress aanzienlijk doen verminderen

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  

Na school of werk thuiskomen en op de bank ploffen voor een Netflix-marathon is leuk, maar soms is het goed om even wat anders te doen. Iets waar je voldoening uit haalt en waar je echt wat aan hebt… Precies, kies een leuke hobby. Een hobby helpt je om even met iets heel anders bezig te zijn en haalt je uit je dagelijkse sleur. Kies dus iets waar jij echt uitdaging uit haalt, en wat tegelijkertijd zorgt voor ontspanning.

1. Leer een nieuwe taal online
Op het internet kun je heel veel doen, waaronder een nieuwe taal leren. Misschien heb je er altijd al van gedroomd om Spaans te kunnen? Of misschien wil je echt een keer je Engels gaan verbeteren? Het maakt niet uit wat je reden is, want een taal leren is altijd een goed idee.

Op internet zijn verschillende (gratis) cursussen waar je aan deel kunt nemen en dat maakt een taal leren veel makkelijker dan uit de boeken. Een leerzame en leuke hobby, wat wil je nog meer?

2. Leer koken
Het is altijd een goed idee om je cookingskills wat op te krikken. Pak het kookboek uit de kast en blader er eens goed doorheen. Kies een aantal gerechten uit en ga gewoon aan de slag. Je kunt ook kooklessen gaan volgen, maar als je een beetje krap bij kas zit kun je gewoon zelf je handen uit je mouwen steken. Wedden dat je uiteindelijk bij bent met je nieuwe hobby?

3. Laat je schilderkunsten zien
Pak kwasten, verf en een groot schilderdoek erbij en begin gewoon met schilderen. Wat je creëert hoeft niet eens mooi te zijn, maar het kan alleen al heel goed voelen om gewoon wat kleuren los te laten op een doek. Je zult al snel merken dat schilderen zorgt voor ontspanning. Je kunt alles even vergeten en je helemaal richten op het meesterwerk dat je aan het maken bent. Tegenwoordig is bijna alles kunst, toch?
hobby creatief4. Ga zingen
Misschien hebben mensen wel eens tegen je gezegd dat je een prachtige stem hebt, maar heb je er eigenlijk nooit wat mee gedaan. Dan is het gewoon tijd om dat nu wel te doen. Neem eens zanglessen of zing gewoon mee met een karaoke op je laptop. Zingen kan eigenlijk overal en altijd, dus ook terwijl je met andere dingen bezig bent. Misschien bouw je wel een hele goede zangcarrière op?

5. Ga kleuren
Kleuren zorgt ervoor dat je minder stress hebt, en daarnaast moet je je bij kleuren ook focussen. Je denkt even aan helemaal niks anders dan je tekening en dat zorgt gewoon voor veel rust. Tegenwoordig worden kleurboeken voor volwassenen steeds populairder, dus dat is zeker een aanrader.

6. Werk aan je fotografie skills
Om even je hoofd te legen kun je ook goed aan de slag gaan voor je Instafeed. Ga even naar buiten en zoek de beste plekjes op voor foto’s. Je kunt ook voor inspiratie andere accounts afspeuren en een poging doen tot het namaken van een foto. Download wat fotografie-apps en word creatief in het bewerken van je foto’s. Geloof ons, niks geeft je een beter gevoel dat het plaatsen van die ene perfecte foto.

Bronnen: thecut.com, vix.com buzzfeed.com | Beeld: iStock

..
lees verder

Zo repareer jij je ingescheurde nagel

Door: Girlscene RSS   / 22 april, 2018  

Heb je eindelijk mooie nagels, stoot je weer eens met je hand tegen de muur. AUW! Je nagel is ingescheurd. Oké, wat nu? Er is niets irritanter dan een ingescheurde nagel. Voordat je de nagelschaar erbij pakt om je nagel te knippen, hebben wij hier een super handige hack voor je. Je kunt je nagel namelijk gewoon thuis repareren, met een theezakje!

Dit is wat je nodig hebt:

♥ Een theezakje
♥ Fijne vijl
♥ Blanke nagellak
♥ Optioneel: een kleurtje nagellak

Stap 1
Als je ingescheurde stukje nagel nog aan de rest van je nagel bungelt: probeer het gescheurde stukje nagel dan zo recht mogelijk bij je nagel te krijgen.

Stap 2
Pak een fijne vijl en vijl de bovenkant van het scheurtje glad.

Stap 3
Pak het theezakje erbij en knip de bovenkant open. De inhoud van het zakje heb je verder niet meer nodig, dus die kun je eruit halen. Knip een klein vierkantje uit het zakje (groot genoeg om de scheur in je nagel te bedekken).

Stap 4
Nu is de blanke nagellak aan de beurt. Lak een dikke laag blanke lak op je nagel. Het is belangrijk dat je er echt een dikke laag op smeert, want anders blijft het stukje van het theezakje niet plakken.

Stap 5
Als de blanke nagellak op je nagel zit plak je het stukje van het theezakje zo snel mogelijk op. Zorg ervoor dat de scheur goed bedekt is en laat het even goed opdrogen.

Stap 6
Als het is gedroogd breng je nog een laagje blanke lak aan. Dit herhaal je nog twee of drie keer.

Stap 7
Mocht je je nagels nog een kleurtje willen geven, lak die er dan overheen als de blanke laag is opgedroogd. Op zich hoeft het niet, want er is sowieso niks meer van het theezakje te zien. Wil je weten wat de geheimen zijn voor de perfecte styling van je nagels? Lees dan dit artikel.

In totaal blijft het ongeveer 3 tot 4 dagen zitten. Daarna kun je het gewoon vaker doen, totdat je nagel lang genoeg is gegroeid om hem af te knippen. Succes!

afgebroken nagel hacksBronnen: margriet.nl, curlyhairtalk.nl, dames.nl | Beeld: iStock

..
lees verder

Pornosterren vertellen waarom iedereen geil wordt van diversiteit

Door: Graham Isador   / 22 april, 2018  
De pornoindustrie staat steeds meer open voor andere stemmen...
lees verder

Joshua biecht op: ‘Op Temptation Island werd ik voor het eerst verliefd’

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  

Nieuwe week, nieuwe gossip-update vanuit celebville. Met deze week onder andere: Joshua onthult dat hij voor het eerst verliefd werd op Temptation Island, Ariana Grande brengt eerste single uit sinds de aanslag in Manchester en Mascha van Beautygloss heeft er een nieuwe baan bij. 

Een tijdje geleden slingerde Mascha een vraag op Instagram Stories: of iemand wist hoe ze modellenscout kan worden omdat ze altijd bloedmooie meiden tegenkomt. In haar vlog vertelt de vrouw van Gregor wat er daarna is gebeurd. "Mijn DM-box zat propvol met berichten van modellenbureau's. Er zaten echt vreemde dingen tussen," vertelt ze in de auto. "Maar toen stuurde Elite mij een berichtje en dacht ik meteen 'Dit is het.' Ik ben in gesprek gegaan en het was meteen helemaal leuk. Dus we gaan het doen! Ik heb er een nieuwe functie bij." Mascha vertelt dat ze door haar werk veel in aanraking komt met modellen en daardoor weet wat voor meiden geschikt zijn om model te worden. Mocht je de vlogger dus ooit ontmoeten dan zou het zomaar kunnen dat je er ook een modellenklus door in de wacht sleept! 

Het lijkt de Kardashians op zakelijk gebied voor de wind te gaan. Kims producten van KKW Beauty en KKW Fragrance gaan als warme broodjes over de toonbank en Khloé heeft succes met Revenge Body. Je zou bijna vergeten dat de zussen ook nog een kledingwinkel hebben met de naam Dash. Anderen blijken dat ook vergeten te zijn, want de Kim, Kourtney en Khloé hebben besloten om de winkels van Dash te sluiten. Dat maakt Kim bekend op haar website. "We zijn druk met plannen voor onze eigen merken, naast het moederschap en het balanceren van werk en familie. We voelen dat het tijd is om verder te gaan," laten de zussen weten. 

Verleider Joshua is zonder twijfel dé hunk van Temptation Island 2018. Met zijn knappe kop denk je al gauw dat hij een echte hartenbreker is. Maar in een gesprek met seksuologe Goedele Liekens wordt juist duidelijk dat hij een super gevoelige jongen met een klein hartje is. Zo onthult Joshua dat hij vóór het programma nog nooit verliefd is geweest. Verleden tijd inderdaad, want inmiddels is hij wel geraakt door Cupido. De knappe verleider heeft zijn hart verloren aan... Chloë! Vorige week werd bekend dat de twee het bed hebben gedeeld, maar nu biecht de hunk op dat hij ook daadwerkelijk verliefd op haar was. Helaas voor Joshua is het nooit iets geworden. De reden? Hij was te jaloers. Volgens de verleider valt Chloë op voetballers. "Dan dacht ik: Wie ben ik? Joshua. Postbode. Die loopt daar rond met Louis Vuitton. Dat kan ik niet. Ik ben al zo jaloers en heb al zoveel trust issues." Inmiddels is hij over de break-up heen, maar het is duidelijk dat het Joshua veel heeft gedaan. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @joshuafeytons op 12 Apr 2018 om 10:45 (PDT)

Na een paar hints is het eindelijk zover: de nieuwe single van Ariana Grande is uit! Het nummer heet No Tears Left To Cry. Het is een speciaal nummer, want het is de eerste single die ze uitbrengt sinds het drama in Manchester (22 mensen kwamen om het leven door een terroristische aanslag tijdens haar concert). De songtekst verwijst ook naar de aanslag, maar het is zeker geen zielig nummer. De zangeres moedigt juist ook aan om door te gaan en te genieten van het leven. 

Beeld: iStock

..
lees verder

11x comfortabel en trendy swimwear voor een grotere cup

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  

Heb jij een wat grotere buste dan weet je dat bij een dagje strand vaak de ogen op jou gericht zijn. Wie van een beetje aandacht houdt heeft hier geen problemen mee, maar wanneer jij jezelf er niet zo comfortabel bij voelt is een verschijning op het strand een grote stap voor jou. Time for change! Je hebt nu eenmaal veel vrouwelijkheid en daar moet je trots op zijn. Daarom gaat Girlscene je helpen, we zetten de fijnste bikini tops en badpakken op een rijtje voor een grotere cup. 

Het is altijd lastig om de juiste bikini top te vinden als je een grotere buste hebt. Vooral als je nog jong bent wil je allesbehalve te koop lopen met grote borsten. Dit is vaak lastig, want veel bikini's zorgen ervoor dat je er misschien iets té sexy bij loopt. Het verschilt natuurlijk per persoon of de ene bikini er té sexy uit ziet of dat het juist een perfect match is. De onderstaande bikini tops zijn allemaal geschikt voort grote maten en zien er nog steeds hip uit. Yes!

bikini's grote cup1. BARCELONA UNDERWIRED ROPE - Bikini top | Zalando | €31,95

bikini top grote cup2. ASOS FULLER BUST Mix and Match bikini top | ASOS | €9,99

bikini top grote cup3. Wolf & Whistle Tailored Off The Shoulder Bikini Top | ASOS | €18,99

bikini top grotere cup4. Pour Moi Hot Spots Halter Underwired Fuller Bust Bikini Top | ASOS | €15,99

bikini top grote cup5. Bikini croptop Urban Leaf | Hunkemöller | €24,99

bikini top grote cup6. Billabong X UO Dream Daze Tank Bikini Top | Urban Outfitters | €55

bikini tops grote cup7. Beugelbikini met leuk detail | Bonprix | €36,99

bikini top grote cup8. Venice beach sportieve bustier bikini top | OTTO | €36,99

badpak grote cup9. Wolf & Whistle Fuller Bust Lattice Leaf Printed Swimsuit | ASOS | €44,99

badpak grote cup10. Wolf & Whistle Lattice Swimsuit | ASOS | €48,99

badpak grote cup11. Wolf & Whistle Ribbed Strappy Swimsuit okergeel | ASOS | €44,99

Je bent niet de enige met grote borsten struggles, in dit artikel lees je 20 herkenbare problemen voor als je grote borsten hebt.

Beeld: iStock

..
lees verder

Voor alle meisjes die door een break-up gaan: je wereld valt niet uiteen

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  

Het maakt niet uit of je een lange relatie hebt gehad of een relatie van drie maanden, een breakup meemaken is nooit leuk. Je hoopt natuurlijk dat je (eerste) lover meteen de prins op het witte paard is en dat jullie nog lang en gelukkig leven. Helaas is dit niet altijd het geval en maak je ook weleens minder leuke dingen mee tijdens een relatie: jaloezie, ruzies of ergernissen… Been there, done that. In het ergste geval dus een breakup, en dit is waar wij van Girlscene je bij gaan helpen. Because girl, we got your back!

Je komt net uit een relatie en dat doet pijn. Veel van je vriendinnen zullen in eerste instantie zeggen dat je er wel overheen komt, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt je hart nog bij je ex-vriendje liggen en dit hoofdstuk afsluiten is gewoon erg moeilijk. En dat is ook niet gek, je hebt waarschijnlijk lief en leed gedeeld met je geliefde.

Om je een beetje gerust te stellen is het ook goed om te weten dat je niet de enige bent bij wie dit zó moeilijk is. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat er een biologische reden achter zit waarom dit je nog zo lang achtervolgt. Zodra je afgewezen wordt door je vriendje of vriendinnetje, licht er een bepaald gedeelte van je hersenen op die geassocieerd wordt met een verslaving. Dit kan tot gevolg hebben dat je bij wijze van afkickverschijnselen (verdriet, ‘hartpijn’, eetbuien) krijgt, omdat je niet meer samen bent met je lover. Dus don’t worry, het is normaal dat je dit meemaakt en wij gaan je helpen met het overleven van deze breakup.

breakup

Accepteer het gevoel van leegte
We know, dit klinkt zo drastisch. Toch is dit het beste om mee te beginnen. Zorg ervoor dat je accepteert dat hij er niet meer is, je bent sterk genoeg! Het is moeilijk om het te accepteren, maar zodra je het doet kun je verder. En dat is precies wat we willen bereiken, het verdergaan met je leven.

Vermijd al het contact met je ex-lover
Is het echt 100% over tussen jullie, en zit er geen kans meer in? Blokkeer hem dan op alles. Denk hierbij aan WhatsApp, Facebook, Instagram en misschien zelfs zijn telefoonnummer. Dit is best wel heftig, maar als je echt verder wilt is dit even goed om te doen. Ook als je eigenlijk nog niet klaar bent om verder te gaan is dit het beste om te doen. Dit weerhoudt je namelijk van het stalken van zijn socialmediakanalen, want zodra je dit gaat doen voel je je alleen maar slechter.

Spreek veel met vriendinnen af
Regel een ontspanmomentje, dit gaat je zeker goed doen. Je vriendinnen hebben altijd het beste met je voor en weten precies hoe jij in elkaar zit. Zo heb je leuke afleiding en ben je meteen samen met personen die je liefhebt. Sleepovers doen het altijd goed, haal genoeg dekens en kussens in huis, zoek de perfecte film voor een girls night uit en ga samen naar de supermarkt voor wat lekkers. Dit belooft een topavond te worden. Waarbij je je meteen een stuk beter voelt, ook als je stiekem toch even aan hem moet denken. Als dit het geval is, staan je vriendinnen meteen voor je klaar.

Draai je ‘verlies’ om in een leermoment
Dit is ook een belangrijke, ga er niet om zitten jammeren (oké, misschien een beetje dan). Je hebt zoveel leuke dingen meegemaakt samen en helaas houdt dat nu op. Zie het als een leermoment, zo sta je er veel positiever in! Je hebt nog een heel leven voor je en er komen waarschijnlijk nog zoveel mooie dingen aan, kijk dus vooral vooruit en niet terug. Houd vooral hier je focus op, je leert ervan en gaat verder met je eigen leven. In dit artikel vind je tips om een stuk positiever in het leven te staan.

Huil, dit voelt serieus goed
Om toch even terug te vallen op een gevoelig stukje, het verdriet. Ook als het je even niet lukt om het bovenstaande te doen, is het echt niet erg om te huilen. Huilen is zelfs goed voor je, je laat even alle frustraties eruit komen en dat is helemaal niet erg. Je zult je een stuk opgeluchter voelen na zo’n huilbui.  Dus geen zorgen, als het even niet gaat zoals je zou willen. 

Bron: Sheknows, Huffpost, Thought catalog | Beeld: iStock

..
lees verder

7 tips om goed met je geld om te gaan

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  
De ene gaat verstandiger met haar geld om dan de ander. En laten we eerlijk zijn, uitgeven is veel leuker dan sparen. Er zijn ook zoveel leuk dingen te doen of om te hebben, maar helaas, voor niets gaat de zon op! Betrap jij jezelf er ook iedere maand .....
lees verder

Dit zijn de tekenen dat jij verslaafd bent aan je telefoon en zo kom je er vanaf

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit onze samenleving en spenderen we uren per dag op social media. Het liefst zijn we de hele dag online en reageren we op alles. Dit kan er ook voor zorgen dat je wordt afgeleid en dat je minder concentratie hebt om te leren voor een belangrijk tentamen dat je morgen hebt. Wij geven je tips hoe je kan minderen in het social media gebruik.

1. Je wordt wakker en kijkt op je mobiel
2. Voor het slapen gaan zit je op je telefoon
3. Je bent overal op zoek naar wifi
4. Je raakt compleet in de stress als je mobiel 10 procent is
5. Je telefoon een seconde uit het oog is een hartverzakking
6. Je neemt je telefoon mee naar de wc
7. Je gebruikt je mobiel als agenda
8. De telefoonlader is altijd in je tas te vinden
9. Je hebt het gevoel alsof je van alles mist als je even niet kijkt
10. Je kijkt tijdens werktijd en op school ook steeds op je mobiel

Gelden meerdere van deze signalen voor jou? Dan ben je verslaafd. Klik hier voor een artikel met nog meer signalen van een telefoonverslaving. Met deze tips verminder jij je telefoongebruik.

1. Zet je telefoon uit als je moet leren of moet werken
Zet je telefoon uit als je moet presteren en moet doorwerken. Het gebeurt vaak dat je wordt afgeleid door social media en meldingen die je krijgt via Whatsapp. Je leert beter als je je optimaal kunt concentreren. Bovendien krijg je de taken die je moet doen twee keer zo snel af, dan wanneer je continu op je telefoon kijkt.

2. Doe een uur voordat je gaat slapen iets anders
Bijna iedereen doet het: net voordat je gaat slapen je mobiel checken. Dit is echter niet heel erg slim, want je hersenen krijgen dan geen rust en zijn erg alert. Het blauwe smartphone licht zorgt er ook voor dat je heel moeilijk in slaap valt. Probeer daarom voordat je gaat slapen een boek of tijdschrift te lezen. Lees bijvoorbeeld in dit boek waarin nog meer tips staan over hoe je mindert met je telefoongebruik.

3. Kijk ’s ochtends niet gelijk op je telefoon
Je wekker gaat af, je doet je ogen op en pakt je mobiel erbij. Herken jij dit? Stop hier mee! Volgens onderzoekers is het schadelijk om jezelf in de vroege ochtend al bloot te stellen aan al deze prikkels. Het is beter om eerste een uurtje rustig op te starten en te denken aan jezelf in plaats van op anderen reageren via social media.

4. Zet je geluid en je meldingen uit
Jij krijgt constant meldingen op je telefoon en daardoor wil je er steeds op reageren. Probeer je geluid en meldingen eens uit te zetten. Kijk gewoon af en toe op je telefoon en beantwoordt dan alles in een keer. Je voelt daardoor ook minder druk om gelijk bij iedere melding je mobiel erbij te pakken. Voor anderen kan dit ook storend werken als jij bijvoorbeeld in de les zit of op een verjaardag bent.

5. Vraag in een restaurant niet naar de WiFi-code
Nederlanders zijn het gewend om overal maar bereikbaar te zijn en over het algemeen zijn we bang iets ‘belangrijks’ te missen. In restaurants wordt er dan ook vaak gevraagd naar de wifi-code. Best asociaal als je met een gezelschap of je vriend bent, want dit geeft de indruk dat je wel wat beters te doen hebt. Dit is al helemaal not done op een eerste date natuurlijk. Probeer jezelf gewoon eens te beheersen en laat je telefoon in het vervolg in je tas zitten.

Meiden met mobielverslaving

6. Ga een middagje iets gezelligs doen met vrienden zonder telefoongebruik
Een spelletjesmiddag doen met vrienden die je lang niet hebt gezien? Leg je mobiel weg. Pak desnoods een bak waar iedereen zijn mobiel in doet. Je praat hierdoor veel meer met elkaar en die meldingen kunnen echt wel even wachten.

7.  Bereken hoeveel uur je per dag op je telefoon zit 
Wil jij echt weten hoeveel uur per dag je op je telefoon zit? Confronteer jezelf met de keiharde waarheid en download de app ‘Moment’. Deze app houdt bij hoeveel minuten jij per dag op je telefoon zit. Wellicht is dit voor jou een grote shock en zit je in het vervolg wat minder op je telefoon.

8. Gebruik je telefoon niet als wekker
Voor het gemak gebruik jij je telefoon als wekker, maar dit zorgt er voor dat jij ook gelijk de meldingen van die nacht ziet verschijnen en er weer direct op reageert. Koop een ouderwetse wekker en leg je mobiel in het vervolg uit het zicht.

9. Zet groepsapps op stil
De meeste spam krijgen we toch wel van de groepsapps waar 24/7 in gepraat wordt. Je hebt de klassen app, de familie app, de vriendinnen app, een app van je bijbaantje en nog veel meer. Als iedereen constant zit te appen krijg jij nooit rust. Zet de meest drukke groepsgesprekken op stil, zodat jij hier in ieder geval niet meer mee wordt belast.

10. Neem een prepaidkaartje in plaats van een abonnement
De meeste mensen hebben een internetabonnement op hun telefoon. Dit zorgt er echter voor dat je nog vaker op je telefoon kijkt dan nodig. Koop een prepaid kaartje en kijk gewoon af en toe of er ergens WiFi is. Mocht je echt je social media willen checken is er bijna in elke openbare ruimte en winkel wel gratis internet. 

Newmonkey.be / de correspondent.nl / rtlnieuws.nl
Bron: iStock

..
lees verder

8 briljante hacks die je een hoop stress besparen

Door: Girlscene RSS   / 21 april, 2018  

We bedenken allerlei goede voornemens. Maar hebben we er ook wel eens over nagedacht om dingen achter ons te laten? Die 1285 berichten in je mailbox bijvoorbeeld. Verwijderen die hap! In dit artikel staat alles waar je echt van af moet. En geloof ons, een stuk minder stress is een stuk fijner leven.

1. Twijfelen aan jezelf
Met stip op nummer 1: stop met twijfelen aan jezelf. We doen het allemaal wel eens, maar meestal is het nergens voor nodig. Dus neem die extra klus aan bij je stage en draag gewoon dat shirtje waar je over twijfelt. Wees niet te bescheiden en geloof in jezelf. Misschien moet je je soms gewoon wat minder aantrekken van anderen en doen wat je gelukkig maakt.

2. Oude mailtjes verwijderen
Als je een mailtje niet interessant vindt, dan verwijder je hem toch gewoon gelijk even? Het is maar één druk op de knop, maar toch lijken we het allemaal een hele opgave te vinden om mailtjes meteen te verwijderen. Met als resultaat: een roodgloeiende mailbox. Je negeert het wel, maar het kan niet anders dan dat die 1240 ongelezen mailtjes aan je zitten te knagen. Verwijder ze en begin dit jaar met een schone lei. Wedden dat het je een goed gevoel geeft als je uiteindelijk ‘geen nieuwe berichten’ ziet staan?

3. Kleding wegdoen die je al langer dan 6 maanden niet hebt gedragen
Eerlijk is eerlijk, kleding wegdoen voelt alsof je een deel van jezelf af moet staan. We hebben zoveel kleding in onze kast hangen die we nog nooit hebben gedragen. Maar wegdoen? Echt niet! Misschien trek je het ooit nog aan. Geloof ons, dat ga je toch niet doen. Die rode broek met gaten blijft er waarschijnlijk net zo lang hangen als hij nu al doet. Je kunt je kleding heel goed online verkopen, of je kunt je kleding natuurlijk ook weggeven aan een goed doel. Je kast wordt overzichtelijker en er blijft zo ook meer ruimte over voor nieuwe aanwinsten.

4. Oude make-up opruimen
Zijn de paprika’s over datum? Of de aardbeien? No way dat je ze nog op gaat eten. Nee, dat doen we niet. Maar waarom blijven we dan wel make-up op onze tere huidjes smeren terwijl het over datum is? Je huid is minstens net zo belangrijk. Pak al je make-up erbij en kijk de houdbaarheidsdatum eens na. Waarschijnlijk is dat potje foundation inmiddels echt al wel over datum. Weg ermee. Weet je niet waaraan je kunt zien of je make-up over datum is? Wij hebben er een artikel over geschreven.

hacks stress quote5. Slechte vrienden lozen
Het is heel erg moeilijk om mensen uit je leven te verwijderen, maar doe het toch. Als ‘vrienden’ je leven negatief beïnvloeden, heeft dat alleen maar een slecht effect op hoe jij voelt. Het leven is te kort om ‘vriendschappen’ met tegenzin in stand te houden. Dus hak die knoop door, en zorg ervoor dat je vanaf nu alleen nog maar mensen om je heen hebt die er toe doen en waar jij je prettig bij voelt.

6. Oude kruiden weggooien
Basilicum, kaneel, dille, Italiaanse kruiden: naast alle andere eetbare producten hebben ook potjes kruiden een houdbaarheidsdatum. Ze verliezen hun smaak en geur, dus op een gegeven moment is het gewoon tijd om alles weg te gooien.

7. Kapotte opladers en snoeren wegdoen
Terwijl we geen idee hebben waarom, bewaren we vaak toch kapotte opladers en snoeren. Net alsof ze het opeens weer gaan doen in de toekomst. Pak alle verdwaalde snoeren erbij en zoek ze stuk voor stuk uit. Als je ooit een andere oplader nodig hebt, kun je het dan ook gelijk vinden. 

8. Onzinnige foto’s op je telefoon verwijderen
Je scrolt door je filmrol en komt de geschiedenissamenvatting van je eerste proefwerk weer tegen. Inmiddels ben je bijna afgestudeerd. We maken heel vaak even snel een foto om door te sturen, maar verwijderen ze vervolgens niet. Maak een reservekopie op je computer en verwijder alle overbodige foto’s in je filmrol. Zo is je geheugen minder vol en vind je de leuke foto’s in de toekomst een stuk sneller terug.

Bronnen: Brit.co, Glamour.co.uk | Beeld: iStock

..
lees verder

17 smoesjes die we vroeger (nu) gebruikten om de club in te komen

Door: Girlscene RSS   / 20 april, 2018  

Vanaf (ongeveer) je zestiende heb je zin om elke zaterdag uit te gaan. Helaas is dat sinds een aantal jaar niet meer mogelijk: de minimumleeftijd is nu achttien jaar. Maar moet je dan twee jaar lang thuis op de bank Ik Hou Van Holland kijken met je ouders? Nee, zeker niet! Jij leende gewoon een ID en verzon smoesjes zodat je tóch de club in kwam. De volgende excuses hebben wel allemaal weleens gebruikt.

✰ “Ik ga morgen op vakantie en mocht mijn ID niet meenemen van mijn ouders.”

✰ *Portier bekijkt jouw geleende ID* “Tja, toen deed ik mijn wenkbrauwen nog niet en ik heb mijn haar geverfd.”

✰ “Ik was hier gister ook en toen werd er geen ID gevraagd. Ik heb hem daarom maar thuisgelaten…”

✰ “Mijn vriendinnen zijn al binnen, ik kom net uit mijn werk.”

via GIPHY

✰ “Mijn ID is eergisteren gestolen, maar ik ben echt achttien!”

✰ “Ik heb mijn ID hierbinnen laten liggen, die kom ik even ophalen.”

✰ “Er wordt al twee jaar niet meer naar mijn ID gevraagd, daarom laat ik hem voortaan thuis…”

✰ *Laat ov-chipkaart met vervalste datum zien* “Dit geldt toch ook wel als legitimatie? Het gaat er toch om dat je kunt zien hoe oud ik ben?”

via GIPHY

✰ “Mijn vriendin is binnen en vroeg of ik even haar telefoon kwam brengen, daarna ga ik meteen weer weg hoor!”

✰ “Ik ben mijn ID al twee keer kwijtgeraakt tijdens het uitgaan, daarom heb ik een kopie bij me.” *Laat kopie zien met vervalste datum*

✰ “Ik heb per ongeluk de ID van een vriendin meegenomen, maar ik zit bij haar in de klas. Ik ben zelfs twee maanden ouder dan zij.”

✰ *Graait heftig in je tas en doet alsof jij je ID kwijt bent* “Ik dacht echt dat ik mijn ID mee had, maar zie nu dat ik hem niet heb.”

via GIPHY

✰ “Ik ben hier met de auto heen gekomen, denk dat ik mijn rijbewijs daar heb laten liggen.”

✰ “Ik was net nog binnen, maar ik liep even met een vriendin mee naar buiten”

✰ “Ik woon normaal in Utrecht, maar ben dit weekend hier. Mijn ID ligt nog in Utrecht…”

✰ “Ik hoor bij die jongens die net naar binnen liepen!” *Wijst naar jongens van minstens 25*

✰ "Ik heb alleen en paspoort en die is te belangrijk om mee te nemen..."

via GIPHY

Beeld: iStock

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën