Management Jebroer: ‘200 km/u was nep’, politie nog steeds boos

12 februari, 2019 door NOS.nl binnenlands nieuws 0

De politie overweegt maatregelen tegen rapper Jebroer en zijn management vanwege de clip bij het nummer Polizei. De politie is verontwaardigd over het gebruik van politie-uniformen en -auto's in de video.

De rapper en zijn managers stellen dat het nooit de bedoeling is geweest om de politie in diskrediet te brengen. Een gesprek tussen de politie en het management van de rapper heeft weinig opgeleverd.

In de clip lijkt het alsof Jebroer figureert in het SBS-programma Wegmisbruikers en na een foute inhaalactie wordt aangesproken door agenten. Vervolgens lijkt een wilde achtervolging te ontstaan, waarbij de rapper de verkeersregels aan zijn laars lapt. Daarna wordt de rapper opgepakt in een parkeergarage.

De videoclip is sinds 7 februari ruim 800.000 keer bekeken:

De politie heeft voor de clip uniformen en auto's onder voorwaarden uitgeleend aan de productiemaatschappij die de video maakte. Volgens de politie zijn de gemaakte afspraken niet nagekomen. Zo mochten de uniformen niet op de openbare weg worden gebruikt en zijn er verkeersovertredingen gemaakt.

De politie zegt dat de makers geen tekst aan de clip willen toevoegen waaruit blijkt dat de video in scène is gezet. Aan wat voor maatregelen de politie denkt, kon een woordvoerder nog niet zeggen.

'Politie niet eerlijk'

Het management van rapper Jebroer zegt dat de clip met de juiste vergunningen en met medeweten van de politie is gemaakt. Volgens de vertegenwoordigers van de rapper heeft de politie onjuiste informatie naar buiten gebracht.

Zo zouden de acteurs in de clip nooit met snelheden van 200 kilometer per uur over de openbare weg hebben gereden. Dat fragment zou achteraf zijn bewerkt. Ook zou de politie toestemming hebben gegeven voor het gebruik van de uniformen.

Jebroer gaat zich bij een volgend project op een positieve manier bezighouden met de verkeersveiligheid, zegt het management.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën