Meeste kiezers boven de 50

16 maart, 2019 door ANP 0

Meer dan de helft van de mensen die woensdag mogen stemmen bij de Statenverkiezingen is 50 jaar of ouder. Zo’n 52 procent van de 13 miljoen kiezers behoort tot die groep. In de Noord-Hollandse gemeenten Bergen en Laren wonen naar verhouding de meeste 50-plus-kiezers. Utrecht, Urk en Groningen hebben naar verhouding juist vrij veel jongere kiezers.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek schat dat 93,3 procent van alle volwassenen in Nederland mag stemmen voor de Provinciale Staten. De anderen hebben niet de Nederlandse nationaliteit en hebben dus geen stemrecht. In Tubbergen mag vrijwel elke volwassene woensdag een stem uitbrengen. In Vaals kunnen maar twee op de drie volwassenen stemmen. Ook in Amsterdam en Amstelveen zijn naar verhouding veel mensen die niet mogen stemmen.

Ruim een op de tien kiezers is niet-westers allochtoon. Zij wonen vooral in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Almere en Lelystad.

Het bericht Meeste kiezers boven de 50 verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën