Melkweg Amsterdam komt met een foodfilmavond: Cinemangé

19 februari, 2019 door Redactie delicious. 0

Vanaf 21 februari start Melkweg in Amsterdam met een gloednieuwe culi filmreeks genaamd Cinemangé. Op de terugkerende filmavonden krijg je een fijne foodfilm te zien, daarnaast is er een programma van interessante sprekers én er is een food line up van The Food Line-up. Films en eten, wij vinden het altijd een goede combinatie!

Lees ook: Wil je zien: de tentoonstelling Feast for the Eyes in Foam

‘Er zijn bijzonder veel verhalen te vertellen over ons eten. Voor deze filmreeks zoeken we die verhalen uit die actueel zijn en waar mensen thuis ook verder mee aan de slag kunnen. Er worden ontzettend veel mooie en indrukwekkende films gemaakt over eten die we met Cinemangé graag een podium geven. Een goede film kan echt je ogen openen’, aldus Helen Kranstauber, organisator en één van de initiatiefnemers. Het doel van deze avonden is het bieden van een inspirerend podium voor voedselgesprekken van vandaag de dag.

Schapenheld-deliciousmagazine

Schapenheld
Het thema van de eerste editie op donderdag 21 februari is ‘ambacht onder druk’, waarbij je de nieuwe documentaire Schapenheld te zien krijgt. Schapenheld gaat over een vrijgevochten Brabantse schaapsherder die worstelt met zijn idealen. Kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

The Food Line-up
Na afloop van de film kan er geproefd worden van een schapenkaasplank met kazen van kleinschalige producenten. “Wij vinden het een uitdaging om het thema van de film door te vertalen in het eten dat je geserveerd krijgt. Je gaat anders proeven als je weet wat het verhaal achter je eten is” zegt Willem Treep van mede-organisator The Food Line-up.

In de tweede editie op woensdag 10 april is het thema ‘vleesvervangers en soja’ en draait de documentaire Soyalism. De derde editie op woensdag 5 juni staat in het teken van klimaatverandering en screent de film Thank You For The Rain.

Kaarten voor de eerste drie avonden zijn verkrijgbaar via de website van de Melkweg.

BRON FOOD CABINET

The post Melkweg Amsterdam komt met een foodfilmavond: Cinemangé appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën