Microsoft HoloLens 2 is nu te koop

8 november, 2019 door Amy Swinkels 0

Microsoft’s HoloLens 2 mixed reality headset wordt vandaag verstuurd, nadat het eerder dit jaar aangekondigd werd. De HoloLens 2 headset, met een flinke prijskaart van maar liefst $3,500, zal geleverd worden aan klanten in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nieuw Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het is een verbeterde versie van de eerste HoloLens uit 2016, met onder andere een breder beeld en complexere gebarencontrole.

Microsoft heeft de tweede generatie herontworpen voor verbeterde ergonomie, zodat het gewicht van de headset beter verdeeld is en het een breder blik- en gezichtsveld heeft. Sterker nog, volgens Microsoft is het blikveld verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger. Je kunt ook objecten vastpakken en meeslepen of het menu managen door simpelweg op de holografische knop op je pols te drukken. Deze nieuwe features zijn interessant voor bedrijven die hun HoloLens willen upgraden, omdat er hierdoor veel meer app-opties zijn. Ontwikkelaars kunnen zelfs middels een app store hun eigen winkel openen. De HoloLens 2 is voorzien van een koolstofvezel behuizing en krijgt zijn rekenkracht door de snapdragon 850-processor.

Niet voor consumenten

Als je bereid bent om $3,500 te betalen voor de headset, heb je waarschijnlijk pech. Waar Microsoft voor de eerste HoloLens uit 2016 nog apps en games ontwikkelde, richt het zich nu specifiek op de zakelijke markt en kun je er als consument niet zomaar een aanschaffen. Microsoft richt zich met name op mensen die in productie of reparatie werken waar hands-free displays van pas kunnen komen. Denk aan bedrijven in de bouw of autofabrieken. Klanten kunnen een extra maandelijks bedrag betalen voor Microsoft’s Remote Assist software, wat ontworpen is voor live ondersteuning op afstand.

Hoewel de nieuwe HoloLens niet bedoeld is voor consumenten, kunnen ze de headset nog steeds ervaren in product showrooms. Zakelijke klanten die interesse hebben in de HoloLens 2, moeten zelf contact opnemen met Microsoft. Samen wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën